🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TİVİBU DİJİTAL YAYIN PLATFORMU YENİLENDİ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de;  Türkiye'nin ilk internet tabanlı yayın platformu TiviBu 2010 yılında Türk Telekom çatısı altında kuruldu. Yayına başladığı günden beri internet tabanı kullandığını izleyicilere hiç lanse etmeyen platform, bu büyük bir fırsatı yıllarca geri tepmişti. Günümüzde internetten içerik izlemek artık çok yaygın olduğu için, TiviBu da internet altyapısı kullandığını geç de olsa reklam filmlerinde vurgulamaya başladı. TiviBu Dijital Yayın Platformu'nun tüm içerik ve görselleri yenilendi. Haziran 2023'te 4K testlerine de başladı. 



Bence şu anda rakipleri olan, DigiTürk, TVPlus, VodafoneTV ve D-Smart'tan çok çok daha başarılı bir çizgi yakaladı. Benim de yıllardır televizyon izlemek için platform tercihim TiviBu olmaya devam ediyor. Artık Smart TV için uygulamaları da olmalı. Aboneliği olan herkesin televizyona indirip kolayca TiviBu izleyebilmesi lazım. 

2022 Şubat'ın son günlerinde kullanıcı menülerinde yenilikler yaptılar ve güzelliğine güzellik kattı. Bazı eksiklikler de vardı tabii ki. Düzeltilir diye beklerken 1 Ekim 2022'de tüm kullanıcı ara yüzü bir kez daha değişti. Bence harika oldu ama eksikler de yok değil. 

2023 Haziran ayındaki tanıtımda ''Yeni ara yüz ve içeriklerin'' duyurusu yapıldı. TiviBu'nun kendini tam ifade ederek tanıtamaması bir eksiklik. Yazının devamında diğer eksiklerini de dile getirdim. Fakat yeni vizyonuyla ''Türkiye'nin İlk internet Tabanlı IPTV Platformu Olduğunu'' artık vurgulamaya başladılar. Olumlu gelişmeler devam ediyor. Kanal sıralamasında ilk 12 sıraya Belgesel ve Tematik kanallar yerleşti. Harika oldu. 


TiviBu'nun bir kaç eksiğini dile getirelim: 

Kanal sıralaması (düzenlendi), kumandadan renk ayarları olmaması, haber spor mozaik kanallarının kişiye özel düzenlenememesi, infoda bir sonraki programa dair bilgilerin yeni güncelleme sonrası kalkması (rehbere gitmeden bakılamıyor), kanal geçiş hızı çok düştü ve programın süresini gösteren turkuaz renk şerit beyaz zemin üstünde olduğu için zor görünüyor (beyaz zemine açık mavi olmaz). Seç izle içeriklerindeki filmlerin biraz daha yeni yapımlardan da oluşturulması gerektiğini düşünüyorum (Yavaş yavaş yeni yapımlar gelmeye başladı). TiviBu kutularının yenilenmesi gerekiyor. (Bu konuda bir çalışmaları olduğunu biliyorum) 


Kim ne derse desin, filmlerin televizyonda sansürlenmesi bence çok doğru bir tercih. Fakat kesip biçilecek kısımlar o kadar yanlış ki, ''Aaa noldu şimdi, bu adam buraya nereden geldi'' diyecek kadar filmin konusunu koparıyor. O sahnelerde, ses kapatma, altyazıya geçme ve blur gibi tekniklerle kolayca çözülebilir (Sinema TV Kanalları bu konuda bilgilendirilmeli). Sansürü eleştirirler diye de korkmayın ve korku filmlerindeki ''korkunç'' sahneleri kesecekseniz de hiç yayınlamayın. 

Film bilgilerinde bir süredir çok hata oluyor ve film kategorilerinde yanlışlıklar çok fazla. +16 şiddet ibareli yapımın kategorisi ''Aile'' olarak görünüyor. Korku filminde ''Dram'' yazıyor. Bunları elden geçirmek lazım. Portal kısmı harika ve daha da fazla apps uygulama içeriği gelirse süper olur. Son olarak bir de Haber ve Spor'da olduğu gibi ''Belgesel'' ve ayrıca ''Genel'' kanallar için de mozaik ekranı oluşturulursa müthiş bir iş çıkarmış olursunuz. Zaten bunlar TiviBu'yu diğer platformların önüne geçiren en önemli parçalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ