🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

FUCHS SPORTS TÜRKİYE'Yİ TFF İPTAL ETTİ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Temsilciliğini yaptığım yabancı futbolcuları izleyebilmek için yıllar önce üye olduğum ve halen kullandığım Fuchs Sports, artık Türkiye'de de faaliyete geçti. Lüxemburg ve Fransa'dan yönetilen Fuchs Sports, Fransa ve Belçika alt liglerindeki maçları dijital tv yayını olarak izleyicilere ücretsiz sunuyor. Fakat Fuchs Sports'un vaat ettiği maçları yayınlamaması, borçlarını ödememesi, teknik sorunlar vb. sıkıntılar sebebiyle çok büyük tepki alan platformun, Fransa Futbol Federasyonu FFF tarafından uyarıldığı ve artık verilen sürenin de dolduğu açıklandı. Fransa medyası, ''Fuchs Sports'un geleceği karanlık'' şeklinde haberler yayınlıyordu. Beklenen oldu ve Fuchs Sports maçların artık InSports TV'den yayınlanacağını duyurdu. Yani Fuchs Sports iptal oldu ve maç yayıncısı platform değişti. (InSports TV ise InStat'a ait) 

"FUCHS SPORTS FRANSA'DA İPTAL SIRADA TÜRKİYE Mİ" dedikten 1 saat sonra açıklama geldi ve TFF Fuchs Sports sözleşmesi fesh edildi. 

Artık Türkiye'de de faaliyete geçen ve yakın zaman kadar ücretsiz olan Fuchs Sports, sadece Türkiye'de ücretli servis vermeye başlamıştı. ''Fransa'da borç batağından çıkamayan Fuchs Sports, bu açığı Türkiye'deki izleyicilerden mi kapatmayı planlıyor bilmiyoruz ama teknik olarak futbol izleyicisini hiç memnun edemediler. Abone kapmaları pek kolay değil. Tıpkı Fransa'daki yayınlarda olduğu gibi, Türkiye'de de maçların yayın dağılımları, teknik aksaklıklar ve yayınlanacağının duyurulduğu maçların canlı yayınlanmaması gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıyalar'' demiştik. Türkiye'de alt liglerin 5 yıllık yayıncısı olan Fuchs Sports tıpkı Fransa'da olduğu gibi bugün bir duyuru yaparak ''Teknik güncelleme yaptığımız için maçlar yayınlanmayacak'' dedi. Fransa'daki Fuchs Sports'un da geçen ay aynı açıklamayı yaptıktan sonra kapanmış olması akıllarda soru işareti oldu'' dedik ve yine haklı çıktık. 

Fuchs Sports Türkiye, ilk günden beri vasatın da altında bir teknik yayıncılık gerçekleştirmeye çalışıyordu. O kadar çok şikayet geliyor ki, artık yazmadan olmazdı. Zaten televizyonculuk adına hiç bir şey yok. Teknik seviye çok düşük olduğu gibi yayıncılık ilkelerini de bilmiyorlar. Sosyal medya ise ayrı bir skandal. Kendi sosyal medya hesaplarındaki maç paylaşımlarını ''Altligler'' isimli amatör futbol sevenlerin takip ettiği resmi yayıncı olmayan sayfayla ''ortak paylaşım'' olarak yapıyorlar. (Girip bakabilirsiniz) Bu ne anlama geliyor. Türkiye'de 2. ve 3. Liglerin 5 yıllık yayıncısı olan kurum Fuchs Sports, TFF'den yayın izni olmayan başka bir instagram sayfasıyla ortak yayıncılık yapıyor. 

Bugüne kadar bunu dile getirmedim çünkü ''Altligler'' ekibinin futbol sevdalısı olduğunu ve bir şeyler yapmaya çalıştıklarını gözlemliyorum. Bir şeylerin farkında olduklarını düşünmüyorum. Fakat konunun anlaşılması için kendimizden örnekle şöyle izah edeyim: BeIN Sports'un Süper Lig maçlarını sosyal medyada ''fortunaTV'' hesaplarıyla ''ortak paylaşım'' olarak sunması mümkün mü? Tabii ki değil. Çünkü resmi yayıncı böyle bir ortaklık yapamaz. Fuchs Sports da ortak paylaşım yapamaz. Resmi olarak bir ortaklık anlaşma yapıldıysa, bunu ilan etmek mecburiyetindeler. Şimdi anlamışsınızdır nasıl bir amatörlük olduğunu! Bütün bunların ardından TFF Fuchs Sport'un yayın haklarını iptal etti. Aboneler ise ödedikleri paralar için bir muhatap bulamamaktan şikayetçiler. Fuchs Sports tüm iletişim adreslerini gizledi. ''Yönetici'' olarak görünen bir kişinin de LinkedIn profilinde soyadını değiştirip kısaltma kullanmayı tercih etmesi ayrı bir şüphe oluşturuyor. Bir çok şikayet alıyoruz, uyarmış olayım. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 


FUCHS SPORT TEKNİK OLARAK NASIL YAYIN YAPIYOR 

Bu yayınların teknik olarak nasıl gerçekleştiğini ilk defa yine ben anlatacağım, sonradan birileri çıkıp ''Ben biliyorum'' diye ahkam kesmesin. Fuchs Sport maç yayınları klasik televizyonculuk biçiminde gerçekleşmiyor. Yayın anında kameraman vb. hiç bir personel ihtiyacı yok. Yani tüm kulüplerimizin stadyumlarına birer otomatik kamera ve internet terminali yerleştirecekler. Stadyumların tribün çatısının orta noktasına geniş açılı ve takip özelliği olan bir kamera sabitlenerek otomatik yayın aktarımı oluyor. Top neredeyse, kamera oraya otomatik dönüyor. Kamera takılıp kalabildiği için acil müdahale gerekince merkezden internet bağlantısıyla kameraya zoom (yakınlaştırma) yapmak da mümkün. 4K görüntü kalitesine kadar yükselebiliyor ama kamera açısı çok uzaktan çektiği için ''golü kim attı'' görmek zor oluyor. Yayın aktarım işini kendisi yapmıyor ve Fransa'daki başka bir firma üzerinden yayınlar izleyicilere ulaşıyor. 

Alt liglerdeki kulüplerimizin derli toplu maç görüntülerinin olması açısından çok güzel bir iş. Bildiğiniz gibi Türkiye'ye bu tür sistemlerinin daha gelişmişlerini (fokstar) ilk ben getirdiğim için bir kaç yıl önce tüm futbol kulüplerimize de, ''Stadyuma yayın sistemi kuralım'' teklifinde bulunmuştum ama bizim takımların yöneticileri her şeyi bizden iyi bildikleri için kimse kabul etmemişti. Bizden esinlenen bazı kulüplerimiz hemen bir kamera alıp röportajlar yapıp, web sitelerine ''TV' yazarak yine yanlışa yönelmişti. Anlamadıkları işleri taklit edince anladıkları kadar oluyor tabii ki. Şimdi Fuchs Sports Türkiye'ye giriş yaptı ve TFF 2. Lig ve 3. Lig maçlarının yayın haklarını 5 yıllığına satın aldı. Artık alt lig maçlarını bu platformdan ''ücretsiz'' izleyebilirsiniz. Çünkü Fuchs Sports maçları üyelere ücretsiz sunuyor ve masraflarını bant reklam ve sunar sundu sponsorlarıyla çıkartıyor. Hatta kulüplerimize de gelir paylaşımı yapar. Bu önemli detayları yine ilk defa benden öğrenmiş oldunuz. Şimdi TFF'nin resmi açıklamasını verelim. 


TFF 2.LİG VE 3.LİG MAÇLARI 5 YIL FUCHS SPORT İLE DİJİTALDE  

TFF'den yapılan açıklamaya göre, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın hakları 2022-2023 sezonundan itibaren 5 yıl boyunca Fuchs Sports Türkiye'ye devredildi. Futbolseverler, TFF ile Fuchs Sports Türkiye arasında yapılan yayın hakları anlaşması neticesinde 92 takımın mücadele ettiği TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig karşılaşmalarını 5 yıl boyunca yeni nesil bir dijital hizmet ile geniş bant internet altyapısı üzerinden her yerden, tüm cihazlardan takip edebilecek. Taraftarlar canlı maç yayınlarına, maç özetlerine, fikstür ve puan durumuna ve daha birçok detaya Fuchs Sports platformu üzerinden erişebilecek. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; "Türk futbolunda yeni bir atılım başlatmak istiyorsak bu değişimi sadece üst liglerde yapmak doğru olmaz. TFF 2. Lig ve 3. Lig'de bu atılımın bir parçası olması gerekir. Federasyon olarak 2. Lig ve 3. Lig kulüplerimize hem ekonomik hem de futbolcu gelişimi anlamında destek olması için yayın haklarını ihaleye açtık. Fuchs Sports Türkiye, ihale sonucunda 5 yıl süreyle maçları yayınlamaya hak kazandı. Bu şekilde 92 kulüp taraftarı maçları izleyebilecekken kulüplerimiz için de gelir sağlanmış olacak. Daha güvenli, daha şeffaf, daha zevkli bir lig, sponsorların ilgisini artıracak ve Türk futbolunun değerinin yükselmesine büyük katkı sağlayacak. Anlaşmanın ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum."


FUCHS SPORT KURULUŞ AMACI 

Lüxemburg merkezli Fuchs-Sports, medyanın dijitalleştirilmesinde ve spor içeriğinin uluslararası düzeyde dağıtımında önemli bir oyuncu olarak iyi bir konuma sahiptir. Şirketimiz spor altyapılarına ve spor kulüpleri mekanlarına yatırım yapıyor, insan müdahalesi olmadan spor olaylarının kaydedilmesini ve yeniden iletilmesini sağlayan çeşitli kameralarla donatılmış uçtan uca bir sistem oluşturuyoruz. Fuchs-Sports, kayıtları kullanarak federasyonların, liglerin ve hatta kulüplerin grafik kimliğiyle OTT platformları aracılığıyla halkın erişimine açık çeşitli görsel-işitsel yapımlar yaratıyor. 

FUCH SPORTS TÜRKİYE web sitesi: www.fuchssports.com.tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ