🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

BAY J JERFI BENVENISTE'NİN RADYO SERÜVENİ

Radyo yayıncılığının önde gelen isimlerinden Jerfi Benveniste ya da bilinen adıyla Bay J, hakkında merak edilen bir çok konuyu Alper Ergez'e anlattı. Şu anda Kral Pop radyonun akşam şovu ile dinleyicilerle buluşan Bay J; ''Hayatını radyo şovu sunmaya adamış bir toplum gönüllüsü diyorum kendime..." diyerek kendini tanımlıyor. 

BAY J İSMİNİN HİKAYESİ NEDİR? 

"Bay J ismi nasıl doğdu?" soruma; ''İsmim Jerfi Benveniste, aslında Bay Joker olacaktı. Ümit Zileli fazla uzun buldu 'J yeter' dedi. 'Olur abi' dedim. 1993 yılından beri kullanıyorum. Hikayesi şöyle; 1993'de RTÜK henüz kurulmamış ve radyolar kapatılmıştı. Bir telefon geldi. ''Türkiye'ye Londra'dan yayın yapacağız, pasaportunu al ve gel'' dediler. Hemen gittim, bir yıl oradan yayın yaptım. O sıralar Klas FM'deyim. Gittiğim hafta yayın yönetmenimiz gazeteci Ümit Zileli ile bulduk bu ismi" yanıtını verdi. 


RADYOCULUK SERÜVENİ TESADÜFİ OLDU 

Radyoculuk kariyerinin nasıl başladığı hakkında açıklamalar yapan Bay J, ''Tamamen tesadüf eseri başladı. Geveze ile 1991 yılında Baltalimanı'nda bir gece kulübünde şarkı söylüyorduk. Dönemin Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı Osman Ataman bir akşam bizi dinlemeye geldi. Çıkışta bizi yakaladı. ''Siz sahnede çok sempatiksiniz ilk özel radyoyu kuruyoruz çalışmak ister misiniz?'' diye sordu. Çok gençtik ve ne olursa heyecanlanıyorduk zaten, ''evet'' dedik." 

BAY J'NİN RADYO KAREİYERİ 

Bay J, hem kendi hikayesini hem de radyo yayıncılığı kariyerini, ''Ben müthiş biriyimdir! (gülüyor) Hayatını radyo şovu sunmaya adamış bir toplum gönüllüsü diyorum kendime. Türkiye'de doğup büyümüş, İtalyan bir ailenin ikinci çocuğuyum. Çok uluslu bir ailede diplomatik okullar, etrafımda konuşulan sayısız yaygın lisan ve Türk kültürünün içinde büyüdüm. 3 farklı bölüm ve 9 yıl üniversite hayatının ardından bir adet müzik diplomasıyla mezun oldum. 1991'de başlayan radyo sunuculuğu maceram sanayi oturana kadar ite kaka yanında başka meslekler icra ederek devam etti. 90'lar ve 2000'lerin başına kadar 300'den fazla reklam filmi müziği ürettim. 1999 yılında ilk ciddi radyo yılım diyebilirim, Number One FM’in sabah şovunu sundum. Reytingler yükselince Power FM transfer etti. 10 yıl çalıştım orada. 2010 yılında Doğuş Medya Grubu reddedemeyeceğim bir teklif yaparak beni bünyesine kattı. 3 yıl Virgin Radio, 2 yıl Capital Radio'da yayın yaptım. Daha sonra 2 yıl tekrar Power FM ve 2019 Nisan ayından beri Kral Pop radyonun akşam şovunu sunuyorum.'' sözleriyle anlattı. 

Yeni projeleri hakkında da konuşan Bay J, ''Şu an radyo dışında tek yeni projem Bodrum Akla Kara Tiyatrosu ile Üç Kafadar isimli yeni oyunun provalarındayım, yakında 'sahne' deriz.'' açıklamasını yaptı. 

Röportaj: Alper Ergez 

Alper Ergez'in fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ