🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TC COŞKUN GÖĞEN BELGESEL FİLMİ

Sizler onu Yeşilçam'da ilk çıkış yıllarında Hippi Coşkun, sonrasında ise TC Coşkun olarak tanır bilirsiniz. Ünlü aktör Coşkun Göğen, bizim Coşkun Abimizdir. Kendisi 90'lı yılların başında Antalya'ya yerleşince, dönemin efsane televizyonu ETV Kanalı'nda birlikte çalıştığım bir büyüğümüzdür. Rahmetli kızı Dünya ile Işıklar Caddesi'ndeki eski spor salonunun yanında 3 sayı kralı olacak kadar çok basketbol oynamışlığım vardır. Onunla üzücü haberden bir süre önce İstanbul Feriköy'de son kez karşılaşmıştım. Şimdi adını anmadan geçemezdim. Coşkun Abinin başı sağ olsun tekrar. 


Çoşkun Göğen, içimizden biri işte. Biz Antalyalılar birini sevdiğimiz zaman eğer o kişi şehre yerleşmişse ''Antalyalı'' biliriz. Coşkun Göğen de Antalyalı saydığımız ve Antalyaspor'a gönül vermiş bir hemşerimizdir. ETV yıllarında uzun süre gece 12'den sonra talk show programını canlı yayında sunmuştur. Çok güzel anılarımız var. Televizyon binamızın hemen arka sokağında, sahanda yumurtasını unutamadığımız kahvaltı mekanının da sahibiydi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali ''ideolojiye kurban gitmeden önce'' Coşkun Göğen tüm sanatçılara yıllarca ev sahipliği yapmıştır. Organizasyona çok katkıları vardır. (Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Çoğu sanatçının katılımı için bütün irtibatı yıllarca ben kurmuştum ama sonradan festivalden beni de arayan soran hiç olmamıştı.) Hadi beni boş verin de, Coşkun Göğen her yıl dahil olmaya devam etmeliydi. ''Belgeseli yapılıyor'' demekle kalmamak ve bu konuları da dile getirmek lazım yeri gelmişken. 

Coşkun Göğen rol aldığı filmlerde hep kötü karakterleri oynamıştır. Türk Sineması'nın en ünlü karakter oyuncularından biridir. Ufak tefek rollerde değil, filmlerin bütününe çok tesir eden önemli karakterleri canlandırmıştır. Filmlerde, pis kahkaha atan, hippi dansı yapan, kadınları kötü yola düşüren, madde kullandıran, t.cavüz eden pisliğin tekidir. ''Tü senin...'' diye yaşlı teyzelerin, o rollerdeki kişinin gerçek hayatta da aynı olduğunu zannederek yolunu kestiği kadar inandırıcıdır. Bu yüzden t.cavüzcü lakabıyla anılmaktadır. 1995'teki ilk televizyon programında ''t.cavüzcü'' lakabı kullanılamayacağı için ''TC Coşkun'' olarak ekranda yer almasıyla bu kısaltmayı kullanmaya başlamıştık. 


Filmlerdeki karakterinin aksine Coşkun Göğen gerçekte son derece saygılı ve neşelidir. Pozitif enerjisini hemen etrafına yayar. Antalyaspor maçında tribün lideri, motosikletle yoldan geçen bir Antalyalı veya Konyaaltı Beach Park'taki plaj işletmesinin halkla ilişkiler koordinatörü olarak karşınıza bir anda çıkabilir. Eğer duvarın arkasında saklanıyorsa hemen oradan uzaklaşın, maazallah Coşkun bu, dikkat edin! Pis gülüşüyle kovalarsa karışmam sonra.


Ben size Coşkun Göğen'in hayatından küçük bir kesit sundum. 2023'te izleme imkanı bulacağımız belgesel filmiyle karşımızda olacak ve onunla ilgili ne varsa ekrana yansıyacağı için benim hayat hikayesini anlatmama gerek yok. Onu hep birlikte belgeselde izleyeceğiz. Türk Sineması'nın ünlü aktörü Coşkun Göğen'in hayatını anlatacak olan belgesel filmin yönetmeni Hayriye Savaşçıoğlu. Yapım Koordinatörü Murat Çimen, Yapımcısı Mustafa Topaloğlu ve Microphone Yapım oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ