🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

IŞIK TOLGAY İŞLETMEDEN TİYATROYA

Işık Tolgay, işletme okurken tiyatroya merak salıp dünyaca ünlü tiyatro oyunları ve müzikallerinde sahneye çıktı. ABD'li Billy C. Talbert’tan 3 yıl müzikal oyunculuğu dersleri alan Işık Tolgay; "Batı Yakası'nın Hikayesi", 'My Fair Lady' ve 'Grease' müzikalleriyle tanıştıktan sonra, asıl yapmak istediğinin sahne sanatı olduğunu fark etti. 


Işık Tolgay, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okurken tiyatro serüvenine adım atarak ve hemen sonrasında çocukluk arkadaşlarıyla hayallerini gerçekleştirmek için Dionysos Tiyatro’yu kurdu. Tiyatroyu kurduktan sonra ilk olarak Ivan Gonçarov’un ölümsüz eseri 'Oblomov’u Türkiye’de ilk defa sahneye taşıyıp daha sonra bunu 'Salaklar Sofrası', 'Fareler ve İnsanlar', 'Bir Delinin Hatıra Defteri' ve 'Mezarcı' takip etti. 


Işık Tolgay, son günlerde ise bir Broadway müzikali olan 'Jekyll & Mr. Hyde' ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yapımcılığını Melikcan Zaman, çeviri ve yönetmenliğini Taner Tunçay, genel sanat yönetmenliğini ise Malcolm Keith Kay'in yaptığı, Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan dünyaca ünlü 'Jekyll & Mr. Hyde'da Işık Tolgay, sahneye Hayko Cepkin ve Elçin Sangu ile sahneye çıkıyor. 

HABER: KIVANÇ TERZİOĞLU 

Kıvanç Terzioğlu'nun fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ