🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MTV NEWS KANALI 36 YIL SONRA KAPANDI

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Warner Communications bünyesinde, Nickelodeon, VH-1 ve Dünyanın en büyük ABD'li müzik televizyon kanalı MTV (Music Television) 1984'te MTV Network olarak kuruldu. 1985'te hisselerinin büyük kısmını ViaCom'a sattı. MTV Networks, 2011 yılında Viacom Media Networks olarak yeniden adlandırıldı. 2017'de Paramount Media Networks adı altında yayınlarına devam etti. Viacom'un yeniden yapılandırma planına göre, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr Channel, BET ve Paramount Pictures ayrı bir kategoriye geçti. 2019'da Viacom CBS ortaklığı oldu. Böylece, CMT, Comedy Central, Flix, Logo, MTV, Nickelodeon, Nick Jr. Channel, Nicktoons, Paramount Network, Pop TV, Showtime, Smithsonian Channel, Teen, Nick, The Movie Channel, TV Land gibi çeşitli kanalları bünyesinde bulunduruyor. Mayıs 2023'te yeni bir yapılanma kararı açıklandı. 


Bu haberde kullandığım logosunu yaklaşık 30 yıl önce tasarladığım MTV, Dünya çapında çok önemli bir müzik markası halindeyken, düşüşe geçmeye başladığı 90'lı yılların sonuna doğru ülkemizdeki müzik televizyonculuğunun bitmek üzere olduğu günlerde MTV Türkiye adı altında yayına başladı. Ben, Türkiye'nin ilk VJ ve müzik televizyoncularından biri olarak, ''MTV Türkiye işi tutmaz'' görüşümü dile getirmiş ve bir çok arkadaşımın dahil olduğu o kanala gitmemeyi tercih etmiştim. Sonrasında kısa sürede MTV Türkiye kapanmıştı. Şimdilerin MTV kanalları artık müzik işini bir tarafa bırakıp, ''yetişkin kanalı haline geldi.'' İçerik dönüşümü yaşanmadan önce, klip seçimlerinin e.otizme odaklanması zaten kanalın son çırpınışlarıydı. Yani dejenerasyon öyle bir noktaya geldi ki müzik için yayın yapma amacı olmadığı ayan beyan ortadaydı artık. Böylece MTV tüm dünyada misyonunu tamamladı. 


Görevini tamamlayan MTV News Kanalı'nın kapanma kararı da açıklandı. Mayıs 2023'te açıklandı. MTV News, Paramount Global'daki son toplu işten çıkarmalar kapsamında 36 yıl sonra kapılarını kapattı. MTV'nin haber departmanı 1987'de kuruldu ve geleneksel haber ağlarına müzik, pop kültürü, haberler ve siyaset odaklıydı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ