🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

EKOL TV KANALI TEKNİK SORUNDAN YAYINA BAŞLAYAMADI

Bu haberin en doğrusu ilk kez fortunaTVcom'da: Ocak 2024'te yayına girmek üzere Temmuz sonunda hazırlıklara başladıklarını bildiğim Ekol TV Kanalı, Akademisyen ve Avukat Prof. Dr. Ersan Şen'e aitti. Haberi verdiğim ilk günlerde demiştim ki; ''Günümüzde standart uydu kanalının kurulumu 5 Milyon TL'den başlıyor. Lisansı satın alırsanız artı 1-1.5 Milyon TL istiyorlar. Bu paranın haricinde en az 250 Bin TL'den başlayan çok yüklü aylık genel giderleri var. 

Yani televizyon kanalı kurmak tek başına olacak bir iş değil artık. İşin aslını ilerleyen günlerde konuşuruz'' demiştim ve yine haklı çıktım. ''Ekol TV Kanalı, maliyetler sebebiyle rafa kalktı'' açıklaması yaparak ayrılmıştı. Sonrasında yeni bir gelişme oldu. Palmali Holding devreye girdi. 


EKOL TV PALMALİ HOLDİNG'LE YAYINA BAŞLIYOR 

Ekol TV 2024'ün ilk aylarına yeniliklerle girdi. Azerbaycanlı Palmali Holding sahibi Mübariz Gurbanoğlu Mansimov'un Ekol TV'ye olan ilgisi bir anda dikkatleri çekti. Eskiden Palmali Medya bünyesindeki Pal FM, Pal Station ve PAL isimli diğer radyoların hepsi Ankara merkezli Makine TV'den de tanınan Çam Medya bünyesine girmişti. Yani Palmali Holding'in elinde bir yayın kuruluşu yer almıyordu. 

Yıllar önce Pal Medya Türkiye'ye giriş yaptığı dönemde, Azerbaycan'ın en ünlü şarkıcılarından Röya ile tanışıklığım vesilesiyle Palmali Group'un medya tanıtımlarıyla ilgili bazı desteklerim olmuştu. Hatırlarsınız, Beşiktaş JK Stadyumu'nda Demet Akalın ve Röya'nın da yer aldığı bir organizasyondu. Çok uzun süremiz olmasa da ayaküstü Mübariz Mansimov ile sohbet etmiştim. Pal TV Kanalı açacaklarını söylemişlerdi ve ben de burada haberini yapmıştım. Sonrasında kanalı açmadıkları gibi, radyoları da elden çıkartmışlardı. Şimdi Ekol TV ile televizyon alanına yatırım yapma isteklerini çok iyi anlıyorum.

En baştan beri benim sizlere özetleyerek anlattığım maliyetler sebebiyle Ekol TV, ekol olamadan sona ermek üzereydi ki, Palmali Holding Ekol TV'yi satın alarak kanala yeni transferler yapmaya başladı. Ekol TV Haber Kanalı olarak İstanbul Sefaköy stüdyolarından 23 Nisan'ı 24'e bağlayan gün yayına devam edeceği açıklanmıştı. Sonra 26 Nisan olarak görünüyordu. Günlerdir bekliyoruz ama bir türlü verilen tarihte yayına giremediler. Ben teknik sorunlar ve hatta teknik ekip yetersizliği olduğunu biliyordum ama yayına başlayamayacak seviyede olacağını tahmin etmemiştim. Bakalım ne zaman başlayacaklar. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


EKOL TV KURULUŞ SÜRECİ 

Televizyon ekranlarında sıkça gördüğümüz Ersan Şen, kendi televizyon kanalını kurmak için Vizyon 58 lisansını satın aldı ve yeni binasında çalışmalara başladı. Haber Global'le aynı binada olduklarını ve o binanın yenilenme çalışmalarıyla ilgili büyük bir sorun çıktığını da söyleyeyim. Hatta bu sorun, Haber Global için de sıkıntı oldu. Rapor çıkarsa o konuyu daha sonra anlatırım. Her bildiğimi buraya hemen yazmıyorum. 


Ekol TV'nin, herhangi bir taraf olmadan dengeli yayın politikası güdeceği söylense de CHP'ye yakınlığı ve İYİP ilgisi biliniyor. Bu sebeple muhalif kanal olacağını düşünüyorum. Son zamanlarda CHP'ye olan eleştirilerini düşünecek olursak İYİP'e yakın bir kanal olacağını tahmin edebiliriz. İP neredeyse 2 yıldır televizyon kanalı arayışında. Logoda tercih edilen renk de bir fikir veriyor tabii ki, ileride detaylandırırım

EKOL TV FREKANSLAR: 
Türksat 4A - 11837 Dikey (V) 30000 
Digiturk: 49 
D-Smart: 39 
Kablo TV: 72 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ