🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

UFO UÇAN DAİRE UZAY VE UZAYLI YALANLARI

''Beni Uzaylılar Kaçırdı. Aşk olsun hiç bir arkadaşım yardım etmedi. Uzaktan seyredip selfie yaptılar'' diyerek konuya giriş yapsam daha çok ilgi çeker biliyorum. Çünkü çocukluktan beri izlediğimiz Hollywood filmlerinin etkisiyle UFO ve uzaylı beklentisine soktular. ''Bilinmeyeni merak etme'' duygusuyla ''UFO görür müyüm? Uzaylılar bir insanı kaçırmış mı? Dünya dışı varlıklar aramızda mı? Robotların Dünyayı istilası'' vb. sorular hep aklımızın bir köşesindeki senaryolar olarak canlı kalmaya devam ediyor. 

Peki, bugüne kadar bizlere filmlerin dışında bilimsel delil olarak sunulabilen en ufak bir kanıt var mı? İddiaları gözümüz kapalı kabul mu etmeliyiz? Kanıt diye sunulan her şey bana göre şaibeli! Yüz yıldır dünyayı istila etmesini beklediğiniz robotlar, yıl oldu 2023 uzaktan kumandayla evde yerleri temizliyorlar. Demir yığını olarak yapılan gelişmiş robotlar ise basit bir elektroşok köpek kovucu ile devre dışı kalıyor. Teknoloji güzel bir şey ama uzay filmleri senaryolarının hayaliyle yaşamak da pek sağlıklı yaklaşım değil. Cevapsız soruların yine cevabını alacağımızı sanmıyorum ama kafalarda soru işaret bırakmak adına uzaylılarla ilgili bir kaç başlık veriyorum. (Soru ve Cevaplarınızı yorumlara yazabilirsiniz


1- UFO tasarımı tencere kapağı gibi 100 yıldır hiç değişmiyor. Anlaşılan, uzaylılar 1900 model otomobil gibi klasiklerden hoşlanıyor. 2023'de insanlar İHA - SİHA tasarlayıp uçuruyor ama ileri teknoloji kullanan uzaylı kardeşimiz hiç kendini geliştirmiyor. UFO kaç km'de? Yağı bakımı var mı? Rot balans ayarı lazım mı? Boyası var mı? Sahibinden ikinci el satılık UFO'su olanlar ilan veriyor mu? Lütfen ölücüler aramasın!  


2- Uzaylıların gözleri kocaman olarak tasvir ediliyor. Biz de bir anket yaptık ve 100 uzaylıya sorduk. ''Uzaylı kardeş senin gözlerin neden kocaman?'' deyince, ''Seni yiyebilmek için'' cevabını aldık. O bir kurt hikayesiydi ama olsun ikisi de masal sonuçta! Dikkatinizi çekti mi, uzaylıları hep cinsiyetsiz tasarlıyorlar. Günümüzde zorla dayatılan şu yönelim mevzularına uzaylılar da katılıyor yani. Bence bu uzaylıların hepsi dernek üyesidir. Yarın bir gün renkli flamalarla dünyaya naif saldırırlarsa şaşırmayalım. 


3- Bilim insanı diye çıkıp basın toplantısı yapan Meksikalılar, ''Uzaylılara DNA testi yaptık. İnsan değiller'' diyor. Yahu bilimsel olarak DNA insanda olan bir şey. Yani, ''DNA testine soktuğuna göre, o bir insan veya hayvandır.'DNA'sı olmayan bir şeye DNA testi yapamazsın. Uzaylının DNA'sı olmaz. (DNA sadece, hayvan, bitki, mantar ve ökaryot hücrelilerde olur


4- 8 yıl çalış, Insight'ı uzaya gönder, aylar sonra sana Mars fotoğrafı diye ninemin tarhana çorbasının resmini göndersin. Olacak iş değil. 8K film çekiyoruz ama uzayda gizemli bir şeyin görüntüsü olunca telefon kamerasından sarsıntılı amatör çekim oluyor. ABD hava sahasına kuş girse 8K görüntü alabilir ama koca UFO girince teflon tavayla fotoğraflandığı için bulanık oluyor. Sosyal medyada paylaştığım bu resmin de tüm hesaplarımızdan silinmesi, ''Bu neyin rahatsızlığı'' sorusunu gündeme getiriyor. Sonrasında apar topar ''4K Mars fotoğrafı'' yayınlamaları da ayrı bir mevzu tabii ki. Çünkü bilgisayar animasyonuyla ilgilenen herkes bilir ki, o görüntüleri bilgisayarda hazırlamak mümkün. Tıpkı filmler gibi! Böyle giderse düşeş atıp yek gelir ve mars olmaya devam edersiniz benden söylemesi. 


Uzayı, uzaylıları, ufoları araştırmayalım demiyorum. Tam aksine araştıralım, olasılıkları konuşalım, delilleri inceleyelim ama ''İşte bu uzaylı'' diyerek bilimsel olduğu iddiasıyla servis edilen her şeye inanmamızı da beklemeyin. Ayrıca, bu gizlilik niye? Bir şey bulunduysa herkese açarsınız ve kimsenin aklında bir şüphe kalmayacak biçimde incelenmesini sağlarsınız. Bu kadar basit. Hem de uzaya gidildiğine dair şüphelerin hiç birini çürütememişken... 

Benim inancıma göre gökyüzünde bir sınıra kadar çıkılabilir ama uzaya gidilmedi ve gidilemez! 

''Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsiniz.'' (Rahman 33.

''Biz gökyüzünü de (her türlü tehlikeden) korunmuş bir tavan (gibi) yaptık. (Enbiya 32.

(Soru ve Cevaplarınızı yorumlara yazabilirsiniz) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ