📺 MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

UFO'LAR MEKİKLER MARS'A DEĞİL KARS'A GİDİYORLAR


''Beni Uzaylılar Kaçırdı. Aşk olsun hiç bir arkadaşım yardım etmedi. Uzaktan seyredip selfie yaptılar'' diyerek konuya giriş yapsam daha çok ilgi çeker biliyorum. Çünkü çocukluktan beri izlediğimiz Hollywood filmlerinin etkisiyle UFO ve uzaylı beklentisine soktular. ''Bilinmeyeni merak etme'' duygusuyla ''UFO görür müyüm? Uzaylılar bir insanı kaçırmış mı? Dünya dışı varlıklar aramızda mı? Robotların Dünyayı istilası'' vb. sorular hep aklımızın bir köşesindeki senaryolar olarak canlı kalmaya devam ediyor. 

Mars'a değil de Kars'a gitsek daha gerçekçi uzay görüntüleri yakalayabiliriz ama NASA paylaşınca akan sular duruyor değil mi? Bunlar yetmezmiş gibi, okul hayatımız boyunca bize, Dünya, uzay ve gezegenlerle ilgili neyi öğrettilerse ona inandık. Halbuki bizim inancımızda çok önemli bir rehberimiz var, pek açıp anlamını merak etmediğiniz!.. 


UFO UÇAN DAİRE UZAY VE UZAYLI YALANLARI 

Müslümanlar'ın inancına göre Antarktika buzul duvarlarının arkasında ve derinliklerinde insan dışı 2 ayrı kavim var. Bunlar birbirinden haberdar ama aynı zamanda bir nevi düşman oldukları için birbirlerini kolluyorlar. 40 gün karanlıkta yolculuk edilecek uzaklıkta olan bu kavimler için ''Yeşil zümrüt rengi ışık yansımasıyla aydınlanıyorlar'' diye tabir ediliyor. (Buzulların yansımasından bahsediliyor.) 

Hz. Muhammed (A.S.) Miraç'a çıkarken tebliğde bulunduğu için bir kavim Müslüman olmuş ama diğer kavim kabul etmediği için Müslüman değil. İnsanlardan daha gelişmiş toplumlar oldukları düşünülüyor. (Bu konudaki kaynakları araştırabilirsiniz.) Yani uzayda kimse yok. Diğer varlıklar da buzulların arkasında ve henüz açığa çıkmadılar. Başka bir başlık altında ''Dünya, küre değil. Düz Dünya etrafını buzullar çevreliyor'' içeriğiyle daha detaylı konuşacağız. Şimdi uzay aldatmacasına geri dönelim. 

Uzay diye gösterilen hiç bir foto ve videonun gerçekliği kanıtlanamadı. Aksini iddia ettiğiniz herhangi bir paylaşım yaptığınız anda ''Yanıltıcı bilgi'' diye uyarı geliyor ve internetten kaldırılıyor. En büyük şaibe de burada zaten. Benim inancıma göre gökyüzünde bir sınıra kadar çıkılabilir ama uzaya gidilmedi ve gidilemez! Uyduların bulunduğu nokta, gökyüzünde uzak yerler. Asla uzayda değiller. Bütün bilimsel çalışmalar yapılsın, sonuç alttaki ayetlerdeki gibi olacaktır. İnananlar için paylaşıyorum: 


ATMOSFERİN AŞILAMAYACAĞINA DAİR AYETLER: 

''Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş vahiy) bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsiniz.'' (Rahman 33. / Meal

''Biz gökyüzünü de (her türlü tehlikeden) korunmuş bir tavan (gibi) yaptık. (Enbiya 32. / Meal

GÜNEŞ VE AY'IN ATMOSFERİN İÇİNDE DÜNYA'NIN ETRAFINDA DÖNDÜĞÜ VE DÜNYA'NIN KENDİ ETRAFINDA DÖNMEDİĞİNE DAİR AYETLER: 

''Güneş kendisine ait yerleşik bir düzene göre (yörüngesinde) akıp gider. Bu, çok güçlü ve her şeyi bilen Allah’ın takdiridir.'' (Yasin 38. / Meal

''Ay için de menziller belirledik; sonunda o, hurma salkımının (ağaçta kalan) yıllanmış sapı gibi olur.'' (Yasin 39. / Meal

''Ne güneşin aya yetişip çatması uygundur ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzüp gider.'' (Yasin 40. / Meal


YIL OLMUŞ 2024, ROBOTLAR KÖPEK KOVUCU ELEKTROŞOKLA DEVRE DIŞI KALIVERİYOR 

Bugüne kadar bizlere filmlerin dışında bilimsel delil olarak sunulabilen en ufak bir uzaylı kanıtı var mı? İddiaları gözümüz kapalı kabul mu etmeliyiz? Kanıt diye sunulan her şey bana göre şaibeli! Yüz yıldır dünyayı istila etmesini beklediğiniz robotlar, yıl oldu 2024 uzaktan kumandayla evde yerleri temizliyorlar. Demir yığını olarak yapılan gelişmiş robotlar ise basit bir elektroşok köpek kovucu ile devre dışı kalıyor. 

Teknoloji güzel bir şey ama uzay filmleri senaryolarının hayaliyle yaşamak da pek sağlıklı yaklaşım değil. Cevapsız soruların yine cevabını alacağımızı sanmıyorum ama kafalarda soru işaret bırakmak adına uzaylılarla ilgili bir kaç başlık veriyorum. (Soru ve Cevaplarınızı yorumlara yazabilirsiniz


1- UFO tasarımı tencere kapağı gibi 100 yıldır hiç değişmiyor. Anlaşılan, uzaylılar 1900 model otomobil gibi klasiklerden hoşlanıyor. 2024'de insanlar İHA - SİHA tasarlayıp uçuruyor ama ileri teknoloji kullanan uzaylı kardeşimiz hiç kendini geliştirmiyor. UFO kaç km'de? Yağı bakımı var mı? Rot balans ayarı lazım mı? Boyası var mı? Sahibinden ikinci el satılık UFO'su olanlar ilan veriyor mu? Lütfen ölücüler aramasın!  


2- Uzaylıların gözleri kocaman olarak tasvir ediliyor. Biz de bir anket yaptık ve 100 uzaylıya sorduk. ''Uzaylı kardeş senin gözlerin neden kocaman?'' deyince, ''Seni görebilmek için'' cevabını aldık. O bir kurt hikayesiydi ama olsun ikisi de masal sonuçta! Dikkatinizi çekti mi, uzaylıları hep cinsiyetsiz tasarlıyorlar. Günümüzde zorla dayatılan şu yönelim mevzularına uzaylılar da katılıyor yani. Bence bu uzaylıların hepsi dernek üyesidir. Yarın bir gün renkli flamalarla Dünyaya pamuklarla naif saldırırlarsa şaşırmayalım. 


3- Bilim insanı diye çıkıp basın toplantısı yapan Meksikalılar, ''Uzaylılara DNA testi yaptık. İnsan değiller'' diyor. Yahu bilimsel olarak DNA insanda olan bir şey. Yani, ''DNA testine soktuğuna göre, o bir insan veya hayvandır.'DNA'sı olmayan bir şeye DNA testi yapamazsın. Uzaylının DNA'sı olmaz. (DNA sadece, hayvan, bitki, mantar ve ökaryot hücrelilerde olur.) Yani, yalanlarını kendileri çürütüyor.  


4- 8 yıl çalış, Insight'ı uzaya gönder, aylar sonra sana Mars fotoğrafı diye ninemin tarhana çorbasının resmini göndersin. Olacak iş değil. 8K film çekiyoruz ama uzayda gizemli bir şeyin görüntüsü olunca telefon kamerasından sarsıntılı amatör çekim oluyor. ABD hava sahasına kuş girse 8K görüntü alabilir ama koca UFO girince teflon tavayla fotoğraflandığı için bulanık oluyor. Yer misin? Tarhanaysa yersin tabii ki. 


Sosyal medyada paylaştığım bu resmin tüm hesaplarımızdan silinmesi, ''Bu neyin rahatsızlığı'' sorusunu gündeme getiriyor. Bu adamlar kesinlikle fortunaTV'yi takip ediyor. Çünkü bizim paylaşım sonrasında apar topar ''4K Mars fotoğrafı'' yayınlamaları da ayrı bir mevzudur. Bilgisayar animasyonuyla ilgilenen herkes bilir ki, o görüntüleri bilgisayarda hazırlamak mümkün. Tıpkı filmler gibi! Böyle giderse düşeş atıp yek gelir ve mars olmaya devam edersiniz benden söylemesi. Mission to Mars, Gerçekler Kars. 


Uzayı, uzaylıları, ufoları araştırmayalım demiyorum. Tam aksine araştıralım, olasılıkları konuşalım, delilleri inceleyelim ama ''İşte bu uzaylı'' diyerek bilimsel olduğu iddiasıyla servis edilen her şeye inanmamızı da beklemeyin. Ayrıca, bu gizlilik niye? Bir şey bulunduysa herkese açarsınız ve kimsenin aklında bir şüphe kalmayacak biçimde incelenmesini sağlarsınız. Bu kadar basit. Hem de uzaya gidildiğine dair şüphelerin hiç birini çürütememişken... 

Benim inancıma göre gökyüzünde bir sınıra kadar çıkılabilir ama uzaya gidilmedi ve gidilemez! Uyduların bulunduğu nokta, gökyüzünde uzak yerler. Asla uzayda değiller. 

''Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş vahiy) bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsiniz.'' (Rahman 33.

''Biz gökyüzünü de (her türlü tehlikeden) korunmuş bir tavan (gibi) yaptık. (Enbiya 32.

(Soru ve Cevaplarınızı yorumlara yazabilirsiniz) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

🛒 GÜNLÜK YAŞAM



📡 DIŞ İÇERİKLER