🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

KANAL 3 TELEVİZYONU YENİ LOGO VE İÇERİKLERİ

Bu haberi ilk defa fortunaTV duyurdu | Her televizyon kanalının yolunun bizden geçtiği gibi, yine hikayelerinde bizim yer aldığımız bir kanalı daha özel detaylarıyla sizlere anlatacağım. 2014 yılında Afyonkarahisar merkezli yayın yapma amacıyla ulusal bir televizyon kanalı kurmak için ''Sayın A.Ş.'' sahipleri benimle iletişim kurdu. Aradıkları tarihte işlerim dolayısıyla memleketim Antalya'daydım. Enteresandır ki, o gün onlar da Antalya'daymış, çünkü o bölgede de yatırımları var. Hemen buluştuk ve detaylı bir toplantı yaptık. Yani televizyon kurma planları, medyada yazılanın aksine 10 yıl öncesinden başlıyor. 


Antalya'daki ilk buluşmamızı da Kadir Sayın ile yapmıştık. Aile içerisinde medya alanında yatırım yapmaya en sıcak ve hatta tek sıcak bakan kişi kendisiydi. Samimiyetle bu işi yapmayı gerçekten çok istiyor ve sevdiğini biliyorum. O dönem, kanalı kurma planları 2 yıl sonrası içindi. Biz telefonla görüşmeye ve plan program yapmaya devam ettik. Medyada bir arayış içerisindeydiler ama nereden başlayacaklarına pek karar veremedikleri için süreç çok uzamıştı. Yerelin en büyük sıkıntısı, çevredeki gazetecilerin ''Ben bilirim'' diye yatırımcıları hep yanlış yönlendirerek akıllarını çelmesidir. İşi bize bıraksalar hemen bitecekti ama öyle olmuyor işte. Bu her yerde böyle ne yazık ki. 


Kuruluşu çok uzayan bu süreçte farklı isimlerle gazete, dergi ve internet televizyonu gibi girişimleri de oldu. Fakat ben baştan beri diyordum ki; ''Madem Kanal 3'ü de yıllardır destekliyorsunuz. Hatta yönetim kurulundasınız, elde Kanala 3 varken neden onu satın alıp büyütmüyorsunuz'' diyordum. Böyle bir girişimleri olmamıştı. Her şeyin bir zamanı vardır belki de. 

Aradan çok uzun süre geçtikten sonra, işlerim sebebiyle Ankara'da olduğum bir günde bu sefer de orada bir araya geldik. İki değerli dostum Kadir Sayın ve Suat Sayın kardeşlerle Ankara Söğütözü'nde Koz İnşaat binasının yanındaki boş binayı kiralamak için gittik. (Ankaralılar bilir, şu anda o binada şık bir düğün salonu var.) İşte o binanın etüdünü yaptık ve televizyon kanalı olup olamayacağı konusunda incelemelerde bulunduktan sonra anlaşma yapıldı. Yani kanalın merkezi Afyonkarahisar değil Ankara olacaktı. Yayın konsepti de ''TBMM TV'' benzeri bir kanal olarak düşünülmüştü. Hatta, web sitesi, gazete şablonu, televizyon logo jenerik işlerini de fortuna medya olarak yine biz hazırlamıştık. ''Vekilim TV Tayına Başlıyor'' diye duyurmuşlardı o dönem ama süreç uzayınca o bina da iptal olmuştu. 
 
Televizyonculuk, zamanla yarışmayı ve hızlı karar almayı gerektirir. Ben size kısa yoldan anlatmaya çalışsam da gerçekten uzun mesailer harcadık o süreçte. Uzun bekleyişler yine sonuca varmayınca, biz artık kendimizi geri çekme kararı aldık ve işe dahil olmamayı tercih ettik. Yakın zamana kadar, ''Televizyon kanalı kurmak istiyoruz'' diye Afyonkarahisar'dan arayan farklı farklı kişiler hep aynı adres adına arıyor ve araştırma yapıyorlardı. Yani, farkında olmadan dönüp dolaşıp bizi buluyorlardı. 2 yıl öncesine kadar bu hep böyle sürdü gitti. 


2 yıl önce, Ankara'da ofis olarak bir binadan faaliyetlerine başlamak için hazırlıkları tamamlamışlardı ve web site olarak haber güncellemesi yapıyorlardı. Sonunda, bu hafta medyada herkesin okuduğu gibi faaliyete geçtiler ve benim baştan beri olması gerektiğini savunduğum Kanal 3 planına dönülmüş. 

Afyonkarahisar'da Megabirlik Medya 26 Ağustos 2008’de Gazete 3 ve 17 Mart 2009’da Kanal 3’ü yayına başlatmıştı. İnişli çıkışlı bir yerel televizyon olan Kanal 3, bir süredir pek dikkat çekmeden yayına devam ediyordu. Hikayemizin başında anlattığım ''Sayın A.Ş.'' yönetimi Afyonkarahisar Kanal 3 Televizyonu'nu satın alarak Ankara'ya taşımak üzere hazırlıklara başladı ve logosunu değiştirdi. ''Haber Kanalı'' formatıyla ekranlarda yer bulmayı planlayan televizyonun Kanal 3 Genel Müdürü Selcen Dilek Çöygün, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Türkyılmaz, Haber Koordinatörü Ali Obuz oldu. Beni en çok sevindiren ise çok değerli dostum Ahmet İstek'in de kanalla anlaşmış olması. Başarılar diliyorum. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


Kanal 3 Frekans: 

Türksat: 11837 Dikey (V) 30000 
Digitürk: 631 
D-Smart: 133 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ