🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

ALMANYA TV KANALLARINDA TÜRK SPİKERLER

Bu haber ilk defa fortunaTV'deAlmanya'nın dünyaca ünlü televizyon kanallarında Türk kökenli spikerler görev alıyor. Nazan Eckes, Pınar Atalay, Jasmin Deniz Salfinger, Dilek Üşük, Damla Hekimoğlu ilk akla gelen isimler. Benim Alman kanallarıyla mazim 90'lı yıllara uzanır. 90'lı yıllarda Türkiye'de kanallar gece 12'de yayını kapatır ve karlama ekranı (karıncalanma) sabaha kadar kalırdı. Hatta gece 01 civarı vericiler kapatılır ve ekran siyahta kalırdı. 


O dönemde 24 saat yayına başlayan ilk kanalda çalışıyordum. Alman RTL ile yayın ortaklığı anlaşması vardı. 16 saat biz, 8 saat RTL yayını veriyorduk. Yabancı dilim İngilizce fakat Almanca da biraz anladığım için 90'lardan beri Alman kanallarını takip ederim. RTL, Pro 7, Sat 1 kanalları o dönem en iyi kanallardı. 


NAZAN ECKES: 
fortuna TV olarak yıllar önce bizim Türkiye'ye tanıttığımız Nazan Eckes aralarında en eski spiker diyebiliriz. RTL Kanalı'nda 90'lı yıllarda yaptığı magazin ağırlıklı programlarla Nazan Eckes ismi duyulmuştur. 


Benimle yaşıt olan aynı kuşak televizyonculardan Nazan Eckes, 1976 Köln Almanya doğumlu ve Eskişehir kökenlidir. 


PINAR ATALAY: 
Almanya Lemgo 1978 doğumlu Pınar Atalay Tekirdağ ve Manisa kökenli radyo televizyon haber spikeri. 


Alman kanalında haber bülteninin açılış anonsunu Türkçe yaptığı için ırkçı saldırılara maruz kalan Türk asıllı spiker, ''Kendin yüzmelisin - İşçi sınıfı çocuğu olarak Alman televizyonuna nasıl çıktım?'' kitabının yazarıdır. 


JASMIN DENİZ SALFINGER: 
Avusturya Gmunden doğumlu Jasmin Deniz Salfinger Almanya Berlin'de ikamet ediyor ve Ankara kökenli bir sunucudur. Alman kanallarından tanınan Jasmin Deniz'in oyunculuk deneyimleri de var. 


Televizyonda şov programları, enerjik formatlar, canlı ödül törenleri ve yarışma sunuculuğu yanı sıra spora olan yatkınlığının etkisiyle spor içerikleri de sunuyor. 


DİLEK ÜŞÜK: 
Almanya Frankfurt 1979 doğumlu Dilek Üşük radyo televizyon sunucusu ve gazetecidir. Öğreniminin ardından 6 ay Yeni Zelanda'da yaşamıştır. 


Dilek Üşük, Almanya'da çocuklar için haber bültenleriyle başladıktan sonra, Alman devlet televizyonunda haber moderatörü olmuştur. 


DAMLA HEKİMOĞLU: 
Almanya Stolberg 1988 doğumlu Damla Hekimoğlu haber spikeri ve araştırmacı muhabir olarak görev alıyor. 


Almanya ve ABD eğitimlerinin ardından haber spikerliği yanı sıra çocuklara yönelik içerikler sundu. Alman kanalının İstanbul muhabiri olarak da görev almaktadır. 

HABER: fortuna Zafer 

fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLA. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ