🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

KRT TV KANALI YENİLENDİ VE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu haber ilk defa fortunaTVcom'da: 2005 yılında Karadeniz TV ismiyle Zihni Cinan ve Hasan Basri Cinan tarafından İstanbul'da kurulan kanal, Karadeniz Bölgesi'ne hitaben yayına başlamıştı. Kendine has izleyici kitlesiyle dikkat çeken bölgesel kanal, yıllar sonra Kopuzlar Holding'e satılmıştı. KRT Karadeniz TV ismiyle fazla dikkat çekmeden yayına devam ediyordu. Mecidiyeköy Polat Plaza stüdyolarını o günlerde gezmiştim. Orta seviye bir kanal için fazlasıyla yeterliydi. Fakat içerik olarak pek doldurulamamış bir kanaldı. Satılacağını kestirmek çok da zor değildi. 


KRT TV KANALI'NI FIRAT BOZFIRAT SATIN ALDI 

KRT TV binasında bir süredir hareketlilik vardı. ''Emir Sarıgül, KRT'nin çoğunluk hisselerini satın aldı'' diye kulislerde haber yayıldı. Siyasetçi Mustafa Sarıgül'ün oğlu olan yeni patronun, siyasi hayatına katkısı olması amacıyla medya yatırımı yaptığı düşünülüyordu. Kendisi kısa süre sonra bu gelişmeleri yalanladı. Biz de, ''Biraz süreci gözlemleyip haberimizi öyle güncelleyeceğiz'' demiştik. 


Mustafa Sarıgül'ün TDP Başkan Yardımcısı mimar Fırat Bozfırat'ın KRT'yi satın aldığı duyuruldu. Yine aynı adrese gitmiş oldu diye düşünürken, yaklaşık 7 aydır Fırat Bozfırat'ın KRT'yi almak için uğraştığı ve Sarıgül ailesinden bağımsız olarak bu işi yaptığı bilgisini direkt adresinden aldım (Birebir kendi ifadesiydi). Fırat Bozfırat'ın yaklaşık 10 Milyon TL kapora ödediği konuşulurken, kendisi de bunu (sonradan basın açıklamasında) teyit etmiş oldu. Toplamda KRT ne kadara satıldı onu da ilerleyen günlerde konuşacağız. 

''Çok yakında bir basın açıklaması yapacaklar onu da buradan duyurmuş olayım'' demiştim, o açıklamayı da basına yaptı. Benim burada yazdıklarımdan farklı bir şey olmadığı için şimdilik detaylara girmiyorum. KRT içerikleri ve teknik donanımı yeniden yapılandı ve yeni logosuyla 2024'e girdi. Yeni programlarla dikkat çekmeye başladılar. Böyle devam ederse yükseliş sürecektir. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir. Siz en doğrusunu bizden öğrenin) 


KRT TV KURULUŞ HİKAYESİ 

Yurt TV Kanalı'nı kurmak için bir arayışta olan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan KRT Karadeniz TV'ye talip olmuştu. 2011'in sonuna doğru KRT Karadeniz TV Gürbüz Çapan'ın oldu. O tarihten sonra KRT KÜLTÜR TV ismini alarak yayın politikasını değiştirmeye başladı. ''Türkiye’deki yayıncılık anlayışını kökten değiştireceğiz'' diyerek fazla iddialı bir söylemle Kültür Kanalı olmak için ilk adımı atmıştı. 2023 Temmuz ayında ise MedyaRadar'ın sahibi Denizhan Erkoç'un KRT'yi satın almak üzere görüşmelere başladığı haberi kulislerde duyuldu. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 



KRT HAKKINDA İLK HABERLERİMİZ 

2011'in sonuna doğru KRT Karadeniz TV Gürbüz Çapan'ın oldu. Yeni sahibiyle beraber program çeşitliliği ve ihtiyaca göre binadaki yerleşimi de genişledi. KRT'nin Genel Müdürlüğünü Didem Duyum ve Haber Koordinatörlüğünü Çağlar Cilara yapıyordu. ''Kültür Kanalı'' deyince akla kültür sanat geliyor ama KRT'de siyaset ağır bastı. Basın bültenlerinde; ''Tiyatro, sinema, müzik, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf, heykel, mimari, dans gibi alanlarda sözü olan herkes bu ekranda sözünü söyleyecek'' diyorlar. Ben ara sıra kontrol ettiğim için biliyorum pek de öyle söyledikleri gibi herkesi ekrana çıkarmıyorlar. 


Her düşünceye sahip kişileri ekrana çıkartmak gibi bir mecburiyetlerinin zaten olmadığını düşünüyorum. Her kanal kendine yakın gördüğü konukları davet eder. KRT ekranında benim rastladıklarım da genellikle muhalif düşünceye sahip konuklar. Kanalın sahibini de göz önünde bulundurursak gizli saklı bir şey yok gibi. Taraflı olması çok doğal. KRT için belirlenmiş kriterler doğrultusunda siyasi programları var. 


Ben, siyasi içerikleri izlemiyorum. Bir de dini sohbet arasında saz çaldıklarına rastladığım için yadırgadığım programları var. Bu formatla işleri çok zor. Zaten KRT nadiren rastladığım bir kanal. Nedret Avşar'ın kültür sanat programlarına rastladığımda, bir de ''Uykusuzlar Sokağı'' kuşağına rastladığımda biraz izliyorum. 

Ekranla ilgili olarak, KRT logosunun renk dağılımı bence yeniden düzenlenmeli. Artık logosu günümüzün modern televizyonculuk anlayışına uygun olmalı. Stüdyoları müsait olmasına rağmen ekrana çok iyi yansıtamadıklarını düşünüyorum. Bir de, geçtiğimiz aylarda Cem Küçük'ün ''KRT'nin teröristlerin kanalı olduğunu ve kapatılması gerektiğini'' söylemesi üzerine dikkatler bir anda KRT'nin üzerine çevrilmişti. O konunun detayını bilmiyorum. 


Televizyon binası, ''Komşumuz'' diyebileceğim kadar yakın olan KRT'nin hemen her gün önünden geçiyorum. ''Mart ayından beri penceresinde Satılık/Kiralık Ofis İlanı gördüğüm için ''Acaba kapanıyor mu'' diye bir düşüncem vardı. Bahsi geçen konuyla mı ilgili, ''Yoksa başka bir şey mi var onu öğrenince yazıyı güncelleyebilirim'' demiştim. Artık o da netleşti. ''KRT kapanma kararı aldı'' haberleri yayıldı. KRT TV ekonomik sebeplerle Ağustos'ta yayın hayatına son vereceğini duyurmuştu ama daha erken tarihte 21 Temmuz 2018'de Türksat yayını kesildi ve bir süre kapandı. Kısa süre sonra da yeniden yayına başladı. 

Çünkü, Halk TV Muharrem İnce'ye destek verince Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de muhalif medyayı destekleme kararı aldı. KRT için Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak girişimlere başladı. Fakat henüz medyada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Bir süre önce binanın ön cephesinden KRT tabelası indirilirken rastlamıştım. Bir değişim olduğu belliydi. 


''Ülkede ekonomik kriz var. KRT kapanıyor'' diye duyurulan haberlerin üzerinden az bir süre geçmişti ki, yine ilk defa fortunaTV'den öğreneceğiniz üzere, 29.12.2018'de KRT'nin tüm yayın ekipmanları yenilendi ve ilk fotoğrafları paylaştık. Yani KRT kapanmadığı gibi milyonluk yatırım yaptılar. Bu kadar yatırım yapabildiklerine göre ''Hem ülke ekonomisi hem de KRT ekonomisi düzelmiş olmalı.'' 

Yenilenen KRT ekranının kalitesi de yükseldi. Medyada ilk günden, ''KRT HD oldu'' başlıkları atıldı ama o günlerde KRT HD olmamıştı. ''Bilip bilmeyen herkes kafasına göre başlık attığı için yanıltıyorlar. KRT'nin yeni teknik altyapısı, yani cihazları HD fakat yayın çıkışı HD değil SD formatındaydı. Bu yüzden de yayın çıkışı HD olmayan kanala ''HD Oldu'' denmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatayım'' demiştim. Kısa süre sonra KRT SD yayınla birlikte HD yayına da başladı. 



KRT SATILDI MI 

Cavit Çağlar'ın Olay TV Kanalı için Hüseyin Köksal'la ortak olarak 2021 serüveninde yola çıkan ve yayın içeriklerinden duyduğu rahatsızlık sebebiyle C.Çağlar'ın Olay TV markasını çekerek ortaklıktan ayrıldığı ekip, bir süredir yeni kanal arayışında. Lisans bulmak için bizi de arayıp sordular ama biraz geç kaldılar. Sonrasında KRT ile satış üzerine yapılan görüşmelerde bir noktaya gelinse de ücrette anlaşamadılar. OlayTV'nin yolunu ayırdığı eski ekibin KRT'ye geçmesi kararlaştırılmıştı ama o da iptal oldu. Satış olursa bu anlaşmalar gerçeğe dönüşecekti. Fakat anlaşma olmadı ve son olarak Flash TV için nabız yokluyorlar.  

Yeni frekansları aşağıda yer alıyor. KRT'nin logo değişimiyle ilgili bir planı da olabilir diye düşünüyorum. Mikrofonları mor süngerle kullanmaya başladılar. Eğer logo değişecekse RTÜK başvurusu ve onayı bekleniyordur. Bence de logo değişmeli. İlerleyen günlerde göreceğiz. (Yeni gelişmelerde haber güncellenir.) 

KRT HD Frekans: Türksat 12729 Sym: 30000 Pol: Dikey (V) 
Digiturk 62. Kanal 
D-Smart 147. Kanal 

NOT: ''Uydu Yayınında Başarının Sırrı'' başlığı altındaki yazımızı bu linke tıklayın mutlaka okuyun. 

2 yorum:

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ