🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TELEFERİK KAZASINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ YÜZLERCESİ MAHSUR

Antalya Konyaaltı Tünektepe'de rüzgarlı havada teleferik çarpan direk yıkıldı. 1 ölü, 3 ağır 10 yaralı ve 100'e yakın kişi kurtarılmayı bekledi. Antalyalılar bir süredir bakım çalışması olmamasını eleştiriyordu. 


Ocak ayında fortunaTV olarak film çekimi için gittiğimiz Antalya'da teleferik çekimi yapmayı konuşurken ekip arkadaşlarımızdan biri bize; "O teleferik bakımsız, bir gün düşecek" demişti. Beklenen oldu! 


GAYRETEPE'DE GECE KULÜBÜ YANGININDA 29 KİŞİ ÖLDÜ 

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binanın altındaki gece kulübündeki tadilatta çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Kaynak sırasında ses izolasyon malzemelerinin yandığı düşünülen mekanda çok sayıda alkol olması da alevleri hızla yükseltti. 


İstanbul'da Beşiktaş'a bağlı olan Gayrettepe semti, Mecidiyeköy'e en yakın noktada yer almaktadır. Mekan Ramazan ayı dolayısıyla tadilata girerek Bayram'da açılması için çalışmalar yapmaya başlamıştı. 


BELEDİYE BAŞKANLARINI 2024 YEREL SEÇİMİ BELİRLEDİ 

Türkiye'de 2024 yerel seçimleri, vatandaşın diğer bir deyişiyle ''Belediye Seçimleri'' yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024'de yapıldı. 1393 belediyede yapılan seçimlerde; ''Belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri'' belirlendi. Vatandaşlar en güzel hizmeti alabileceklerini düşündükleri adaylara oylarını vermek üzere sandık başına gitti. Seçim sonuçları verileri için AA https://secim.aa.com.tr/ tıklayınız. 


CHP 35, AKP 24, DEM 10, MHP 8, YRP 2, İYİP 1, BBP 1 Belediye Başkanlığı kazandı. AK Parti'nin büyük oy kaybettiği yerel seçimlerde hükumete mesaj verildi yorumu yapıldı. Seçim kampanyaları süresince; ''Kiracıların tepkisi, emeklilerin tepkisi, Filistin davasında pasif kalındığı düşüncesi, EYT prime takılanlar ve kademeli emeklilik, bedelli askerliğin astronomik ücreti, marketlere söz geçirememek, yanlış aday tercihleri, ittifakta iki adayla seçime girilmesi'' gibi başlıklar altındaki tepkilere iktidar partisi yanıt veremedi. AK Parti seçmeninin önemli bir kısmı sandığa gitmedi. Kampanya süresince adayların televizyon kanallarına konuk olması ve bunaltıcı sms mesajlarının yeterli olacağı düşünüldü. Bu bir strateji hatasıydı. Hataları önceden dile getirenler dikkate alınmadı. 

Bir gerçek var ki, oy potansiyeli açısından sol kesimin oy vereceği tek parti CHP iken, sağ kesimin küçük büyük oy potansiyelli partilerden tercih edilebilme ihtimali olan, AKP, MHP, YRP, İYİP, BBP, SP,, ZP, DEVA, GP, gibi 9 parti vardı. Az oy aldığı düşünülen sağ partilerin toplam oyları çok büyük bir yer teşkil ediyordu.  Sağdaki bölünmüşlüğün, sonuçları ne kadar çok etkileyeceğini biz başından beri söylüyorduk. AKP'nin büyük oy kaybı yaşaması neticesinde bizler tarafsız olarak bir seçim değerlendirmesi yaptık. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diler, kazanan tüm partiler ve başkanlara başarılar dileriz. 


ABD'DE SİNAGOG ALTINDA GİZLİ TÜNELLER BULUNDU 

Amerika New York Brooklyn'de Yahudilerin ibadet ettiği sinagog altında gizli tüneller bulundu. Tünellerde, bebek kıyafetleri, kanlı pusetler ve biberonlar ortaya çıktı. Yandaki binaların altına kadar uzanan bu tüneller, diğer binaların temellerini de etkilediği için, güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Tünellere beton dökülerek kapatıldı. Bu olayla birlikte, Türkiye'de dahil olmak üzere kaybolan çocuklar konusu gündeme geldi. ''Acaba çocuklar kaçırılıp bu tünellerde ayin türü bir şeyler mi yapıldı'' soruları medyada sorulmaya başlandı. 


FİLİSTİN HARİTASI İSRAİL İŞGALİNİN DELİLİ 

Filistin 1516 yılından 1917'ye kadar Osmanlı Devleti'nin bir parçasıydı. İsrailoğulları ise birbirinden bağımsız 12 kavim olarak yaşıyordu ama devlet değildi. Bunu nereden anlıyoruz? Fransız General Napolyon Bonaparte'ın 1799'da; ''Osmanlı yönetimindeki Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması fikrini ortaya atmış'' olmasından anlıyoruz. Demek ki ortada bir devlet olmadığı için böyle bir fikir çıkmış. O bölgede yüzyıllardır Müslüman ve Yahudiler tabii ki vardı ve olmaya da devam edecekler ama Filistin'den 283 yıl sonra, İsrail Devleti'nin kurulması fikri ortaya atılıyor ve 1948'de İsrail Devleti ismiyle kuruluyor. Bu açıdan bakınca işgal mi değil mi siz karar verin! 

Yine bu bilgiler ışığında yukarıdaki haritaya bakınca, Filistin topraklarının yıllar geçtikçe kademe kademe küçültülerek bugünkü halini aldığı ortaya çıkıyor. Yanlış bilinenlerden biri de Filistinlilerin toprak sattığı söylentisidir. Fakat geçmişte İngilizlerin uyguladığı çok yüksek vergi sistemleri sebebiyle ödeme zorluğu çekenlerin elinden çıkarttığı az sayıda araziler olmuştu. Resmi istatistiklere göre toplamda %5 civarı bir satış gerçekleşmiş. Bu konuda bir çok kaynağı araştırıp net rakamlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz ki Filistinlilerin zannedildiği gibi toprak satmadığı anlaşılsın. İsrail'in Filistin'deki hastaneye bugünkü saldırısının ardından yüzlerce sivil şehit oldu. Bu sebeple, artık her şey açık seçik ortaya çıktı. Başka söze gerek kalmadı! 


BİLAL ERDOĞAN NEDEN REUTERS'İN HEDEFİNDE 

Reuters Haber Ajansı, Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik hiç bir kaynağı ve belgesi olmaksızın ''duyum'' imasıyla ''özel dosya'' başlığıyla abonelerine bir haber makale servis etti. Reuters, ABD ve İsveç'teki yolsuzlukla mücadele yetkililerinin "Amerikan şirketinin ortağı İsveçli Dignita Systems firmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden Türkiye pazarında yer edinmeye çalıştığı" iddialarını incelediğini ve bilginin teyit edilemediğini yazdı. Yani haberin gerçekliğine dair elde hiç bir şey yokmuş!  

İsveç'in üyelik için Türkiye'den onay almayı beklediği NATO zirvesi öncesi bu haberin servis edilmesi de şaşırtmadı bizi. Bilal Erdoğan'ın Başkan Tayyip Erdoğan'ın oğlu olması, bu tür iftira ve yalanlara maruz kalması için fazlasıyla yeterli bir sebep. Yakın geçmişte rahmetli Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın da, bindiği arabadan, saçlarına kadar her adımı ayıpmış gibi haberleştirilmedi mi? O halde şaşıracak bir şey yok. Artık itibar suikastları sadece yerli medyadan yapılmıyor, işi globale yaydılar. 

Gelen tepkilerden sonra Reuters; ''Haberimizin arkasındayız'' içerikli açıklamasını Anadolu Ajansı veya başka bir yere değil, Voice of America (VOA) Türkçe servisine yapmayı tercih etti. Onlar da ''Türkçe'' olarak dezenformasyonu yaymaya devam ettiler. 


RUSYA'DA V.PUTIN'E WAGNER'DEN DARBE GİRİŞİMİ 

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, Vladimir Putin'e ve devlete karşı gelerek isyan başlattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin canlı yayında, ''Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmeye çalışıyorlar. Devletimizi savunmaya hazırız. Bu yapılan tam hainliktir. Bunu yapanlar cezalarını çekecektir" dedi. Ayrıca, Putin ve Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 


TITANIC DENİZALTI GEZİSİ FACİASI 100 BİN DOLAR 

Devrinin en büyük yolcu gemisi olan Titanic, 1912'de İngiltere Southampton Limanı'ndan, ABD New York'a yaptığı ilk yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batmıştı. Gemideki 2200 yolcu ve mürettebattan en az 1500'ü hayatını kaybetmişti. Titanic'in enkazı, Kanada'nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 km açığında Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3800 m derinlikte yer alıyor. Titanik enkazı 1985'te keşfedilmesinden beri kapsamlı şekilde araştırılırken, 100 Bin Dolar'dan fazla bir ücret karşılığı batığa turistik gezi de düzenleniyordu. 

Geziyi düzenleyen OceanGate Expeditions CEO'su ve kurucusu Stockton Rush'la beraber 100 Bin Dolar'ın üstünde bir ücretle, İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding (58), Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet (77), Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood (48) ve oğlu Suleman'ın (19) içerisinde olduğu denizaltı ile bağlantı kopmuş ve iki gün sonra hepsinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Kapsül biçimindeki denizaltının patlayarak parçalandığı bildirildi. 


22. CUMHURBAŞKANI VE 2. BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN 

Türkiye 2023'te seçimini yaptı. İlk turda kazanmasına rağmen baraj kuralı sebebiyle ikinci tur için yeniden sandığa gidildi. ''Cumhur İttifakı'' adayı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha seçimi kazanarak ''Türkiye Cumhuriyeti Başkanı'' oldu. 2017'deki referandumla ''başkanlık sistemine'' geçilmiş ve 2003 yılında Başbakan olan Erdoğan, ilk kez ''Başkan'' seçildikten sonra 22. Cumhurbaşkanı ve 2. Başkan olarak günümüze kadar aynı makamı korumaktadır. 


SON DAKİKA, SON DURUM, GÜNDEM, BİLGİSEL, DOKÜMANLAR, RAPORLAR, GÜNCEL HABERLER, Olaylar ve anlık haberler bu başlık altında yer alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ