🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TELEVİZYONLAR İNTERNETE DÖNÜŞTÜ

Yarım asrı aşkın süredir insanların başında en çok vakit geçirdiği televizyon, 2022 yılında tahtını internete bırakmaya başladı. ABD'li Zenith Medya şirketinin, Tüketim Tahminleri araştırmasına göre; ''Dünya'nın dört bir yanındaki insanlar bu yıl mobil interneti kullanarak ortalama 800 saat harcayacaklar. Bu, uyku veya duraklama olmadan 33 güne eşdeğer. 2021 itibariyle toplam 930 saate ya da 39 tam güne yükselecek'' açıklaması yapan araştırma şirketi, bizim fortuna Medya olarak 1992'dan beri ''Dünya'da televizyonun tahtına internet oturacak'' fikrimizi de desteklemiş oldu. 

Türkiye'de halen ''İnternetten televizyon izlediğinin farkında olmayan'' bir kitle var ama aslında Tivibu, Turkcell TV+Plus ve Vodafone TV, Türkiye'de internet tabanlı yayın platformları konumunda. Türkiye'de televizyonculuk adına dijital dönüşümü 1999'da başlatan fortuna Medya, Türkiye'deki televizyon kanalı sahiplerini, ''Bu dönüşüme hızla ayak uydurmaları konusunda her zaman uyarıyor. Dijital Çağı yakalamak için geç kalmayın. Çünkü, televizyon dijitale dönüştü. Klasik televizyon izleme alışkanlıkları değişti. Artık kumandalar elden bırakılıyor'' diyoruz. 


İnternette çok ciddi bir izleyici kitlesi oluştu ama yayıncılık kavramları konusunda bazı karmaşalar var. Bunu da yine fortuna Medya olarak herkesin anlayacağı bir dille anlatarak biz çözelim. Dijital TV Kanalı, Yayın Platformu ve İçerik Platformu olarak ü ayrı başlıkta ne nedir, ne değildir? anlatalım.  

Dijital TV: Dijital teknolojiyle profesyonel yayın masası ve ekipmanlarla internet tabanlı yayın yapan televizyon kanalıdır. İnternette her yayını olan dijital kanal değildir. İnternet televizyonları ve her IP TV dijital değildir. 

Smart TV: İnternetli televizyon cihazlarıdır ve dijital tv kanalları da izlenebilir. 

Dijital Yayın Platformu: Televizyon kanallarının, Digitürk, TiviBu, D-Smart vb. aracılığıyla yayınlarının izleyiciye ulaşmasını sağlayan kuruluşlardır. 

Dijital İçerik Platformu: Film, dizi, belgesel, program gibi bir çok çeşitlilikteki içerikleri Netflix vb. gibi tıkla ve izle modeliyle ücretli üyelikle izleyiciye sunan platformlardır. 


Sky Almanya 20 yıl sonra maç yayınlarından çekildi. Artık tüm yayınlar (Dijital) yayın yapan platformlara geçti. Almanlar uydu veya kablodan Şampiyonlar Ligi seyredemeyecek. ''Uydu Varken İnternetten Televizyon mu İzlenir?'' diyenlere karşı, Dünya televizyonları tek tek internete geçiyor. 


DİJİTAL TV KANALI NEDİR? IP TV KANALI NASIL KURULUR? 

Tüplü televizyonlar lcd geniş ekranlara, televizyon üstü antenler çanaklara ve çanak antenler kablolu dijitale dönüştü. Artık internetin olmadığı hiç bir alan yok. Bu gelişim ve değişim, klasik televizyonculuk anlayışını da başka bir boyuta taşıdı. Uyduda izlediğiniz televizyon kanallarının yerini Dijital TV Kanalları alıyor. Masrafları çok yüksek olan uydu kanallarında eskiden 10-15 cihazın yaptığı işin tümünü, Dijital TV Kanalları tek yayın masasından yapabiliyor. Bu yüzden Dijital Televizyon teknolojisiyle kurulan HD / 4K TV Kanalının masrafı çok düşüktür. 

Halen 400'e yakın tv kanalı (20 yıllık tüplü televizyon mantığıyla) eski teknolojiyi kullandığı için astronomik rakamlara çamur gibi görüntü elde edebilirken, Dijital TV Kanalları HD/4K yayın yapmaktadır. Dijital TV Kanalları, evde, yolda, işte, cepte, dünyanın her yerinde SmartTV, Bilgisayar, Tablet, Mobil, Telefon üzerinden izlenebilirken, uydu yayınları sadece kapsama alınında sabit yerlerden izlenebilir. Dijital TV Kanallarının yanında Uydu kanalları tüplü televizyon gibi kalır. 

 

Bu kısa video belgeselde Türkiye ve dünya televizyon yayıncılığının başlangıcı ve ilk dijital tv kanalı hakkında her şey anlatılmıştır. 

FOKSTAR HAKKINDA 
1993'ten beri klasik uydu ve ulusal yayıncılık alanında yerli yabancı televizyon kanallarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. ''Televizyonculuğun geleceği kabloların ucunda'' diyerek 1999'da Türkiye'yi ilk defa ''Dijital TV Kanalı'' yayıncılığıyla tanıştırdık. O yıllarda ilk yayınlarımıza 1 yıl Hindistan Banglore ve 2 yıl ABD Newyork üzerinden devam ettik. Gerekli altyapımızı tamamladıktan sonra 2006'da Türkiye İstanbul'dan 7/24 canlı yayınlara geçtik. 2013'de HD yayın standartlarına geçiş yaptık. Şu anda HD ve 4K yayın teknolojisiyle halen yayında olan kendi kanallarımız bulunmaktadır. Kaynak ve referans konumundaki FOKSTAR, yıllardır sektöre yeni televizyonlar kazandırıyor. Cihaz ve ekipmanların tümü son teknoloji ve üstün özelliklidir. FOKSTAR, bulunduğunuz yere gelerek anahtar teslim tv kanalı kurulumu yapmaktadır. Stok yapılmamaktadır ve ön siparişle televizyon kanalı kurulmaktadır. (Tüm foto ve materyaller fokstar'a aittir) 

BİLGİ İÇİN: FOKSTAR www.fokstar.com 

1 yorum:

  1. Kablo TV, Kablonet, Kabloses hizmetleri ile hayata bağlanın.

    Kablo TV , yerli ve yabancı birçok kaliteli tv kanalını izleyebileceğiniz analog ve dijital yayın yapan tv platformudur. 300' e yakın seçkin TV kanalını izlemek için Kablo TV ' yi tercih edebilirsiniz.

    Kablo TV Giriş Paket , Kablo TV Temel Paket ve Kablo TV Üst Paket yayınlarından dilediğinizi seçebilir, Vizioon Sinema Paketi , Altın Sinema Paketi , Film Box Live Paketi ve Kablo Web TV hizmetleriyle sınırsız film seçeneğine sahip olabilirsiniz.

    Kablonet, Kablo TV üzerinden sunulan internet hizmetidir. Kablonet Ülkemizdeki en kaliteli internet hizmeti alabileceğiniz internet servis sağlayıcıdır. Kablonet' te Eko Sınırsız Tarifeler (AKN' li), Akıllı Sınırsız Tarifeler , Kotalı Tarifeler , Sınırsız Tarifeler , Simetrik Tarifeler , Kullandığın Kadar Öde Tarifeleri ve benzeri internet paketleri mevcuttur. Kablonet fiber internet altyapısı ile genişbant interneti ülkemizde sunan ilk internet sağlayıcıdır.

    Kabloses, Kablo TV platformu üzerinden sunulan sabit telefon hizmetidir. Çok cazip fiyatlarla Kabloses sabit telefon hizmetinden faydalanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ