🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

ŞAMPİYONLAR LİGİ EXXEN'DE İPTAL OLDU

Acun Ilıcalı'nın dijital platformu Exxen 1 Ocak 2021'de yayına başladı. Aralık 2020 süresince yeni transferlerini ve programları lanse etmeye başlayan Acun Medya, artık günümüzde izleyici / seyirci anlayışına pek yabancı olmayan Netflix gibi bir platform kurdu. Her ne kadar farklı sanılsa da aslında Ferit Şahenk'in sahibi olduğu bilinen TV8'in küçük orandaki ortaklarından biri de Acun Ilıcalı. 

Vitrinde Acun Ilıcalı göründüğü için piyasada kanalın sahibi olarak anılıyor. Fakat gerçeğin öyle olmadığını ilk günden beri fortunaTV olarak iddia ettik ve başlarda inkar etse de canlı yayında Acun Ilıcalı da uzun zaman sonra bizi teyit etmişti. Şimdi Exxen platformu için de bir ortaklık mutlaka vardır. Hızlı bir giriş yapıldı ama özellikle abonelikler ve ''kullanıcı izni olmaksızın hesaplardan 1200 TL'den fazla para çekilmesi'' gibi büyük şikayetler geliyor. Aboneler para iadesi talep ederken, henüz Exxen'den bir geri dönüş alamadıklarını belirtiyorlar. Şampiyonlar Ligi maçlarının EXXEN'de iptal olduğu duyuruldu. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


ŞAMPİYONLAR LİGİ EXXEN'DE 

Exxen ilk imajla youtube'a içerik yükleyen amatörleri kadrosuna dahil ederek şimdiden ''dejenere içerik'' tepkileri almaya başladı bile. Bu tepkiyi dindirmek için yeni bir atılım yapan EXXEN, 3 yıl için UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi'nin yayın haklarını aldı. Taraftarlar ücretsiz yayın talep etse de, bunun mümkün olmadığını bilmek gerekir. Exxen vb internet tabanlı tüm platformların bu tür yayınlara talip olmasının tek amacı ''abone kazanmaktır.'' Sonuçta ticari olarak kazanç beklenmesi son derece normal. Bu yüzden de maçların ücretsiz izlenmesi söz konusu değil. Şampiyonlar Ligi maçlarının EXXEN'de iptal olduğu duyuruldu. 

EXXEN'DEN ŞİKAYET YAĞIYOR 

Yıllık bütçesi 1 Milyonu bulan Exxen, bir tv kanalı değil, içerik platformudur. Halen işi çözememiş olanlar için ''Dijital TV Kanalı ile Dijital Platform'' arasındaki farkı da kısaca izah edeyim.

Dijital Platform; Çeşitli video alternatiflerini barındıran web sitesi ve yazılımları aracılığıyla izleyiciye, film, dizi, belgesel, program vb. kategorilerde içerikler sunar. Tıklar ve izlersiniz. Exxen bir Dijital Platformdur.

Dijital TV Kanalı; Uyduda izlediğiniz televizyon kanalları gibi teknolojik olarak yeni çağa uyarak internet tabanlı olarak yayın yaptığı profesyonel televizyonlardır. Exxen bir tv kanalı DEĞİLDİR. Fakat maç yayınlarını sağlıklı ulaştırabilmek için bir kaç farklı yayın iletimi yapmaktadır. Bu konuda sürekli sıkıntılar yaşayan Exxen, enb son Manchester United - Galatasaray maçında yaşadığı teknik sıkıntılar sebebiyle, maçı aniden TV8,5'ta yayınlamak zorunda kaldı. 


Exxen içeriklerine bakılırsa piyasaya bir hareket getirecekleri belli oluyor. Fakat Acun Medya'nın hep eleştirdiğim ''Özenti gençlik'' takıntısı bu platformda da baş ağrıtacaktır. Lanse edilenlere bakılırsa youtuber çizgisinde programlar çok olacak gibi. Acun Medya, youtuber'larla bir yere varamayacağını ne zaman anlar merak ediyorum. Youtube gibi bir dünya markası bunu kendisi denedi ve başarılı olamadı. Exxen eğer plan değiştirmezse başarılı olamaz. Çünkü amatör video çeken ve tek amacı ''Bir markanın ürününü tanıtıp üç kuruş alır mıyım'' olan bu gençlerin ''Yapım'' konusunda becerileri de, temelleri de yok ki Exxen'e bir katkıları olsun! O tipleri izleyen kitlenin de kaç yaş grubu civarı olduğunu tahmin etmek zor değil. Mutlaka 1-2 tane aklı başında iş yapan çıkacaktır ve izlenebilirler ama youtube istifçiliğiyle platform işi yürümez. Gelen tepkilere bakılırsa da eğer bu içeriklerle devam ederse Exxen işi yürümeyecek gibi. 


Acun Ilıcalı; ''Bütün izleyicilerimizin Exxen ile buluşabilmesi için aylık ücreti herkesin ödeyebileceği bir rakam olarak belirleyeceğiz. Sponsorlar ve kampanyalarla öğrencilerin de izlemesini sağlayacağız. Exxen'in ücretli ve ücretsiz izlenebilen versiyonu olacak'' açıklaması yaptı. En çok merak ettiğim konu ise ''İçerik denetimi'' nasıl yapılacak. ''Saldık gitti'' deyip serbest atış olursa her gün Exxen skandallarını konuşuruz gibi geliyor bana. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ