🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

İSRAİL SALDIRISINDA YÜZLERCE GAZETECİ ÖLDÜ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 109 gazeteci hayatını kaybetti. Lübnan hükümetinin açıklamasına göre, İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesindeki saldırısında, ''Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah hayatını kaybetmiş, Al Jazeera ve AFP muhabirleri de yaralanmıştı.'' Saldırıda hedef alınan araç tamamen yandı. Saldırılarda ölen diğer gazetecilerin isimleri; Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah ve kaybolanlar Nidal el-Vahidi ile Heysem Abdulvahid`in olduğu kaydedildi. AA Anadolu Ajansı ise Gazze'deki muhabirlerinden haber alamadığını açıkladı. 


LİBYA DEVLET KANALI TELE LIBAN TL KAPANDI 

Libya devlet televizyonu Tele Liban TL Kanalı bütçe yetersizliği sebebiyle kapandı. Maaşlar çok alt seviyede olunca çalışanlar da istifa ediyordu. TL kanalı yayınlarına son verdi. 




1982'de İngiltere devlet kanalı olarak kurulan Channel 4 için özelleştirme kararı sonrası dünyaca ünlü İngiliz oyuncu Idris Elba (49), satın alma teklifi verdi. Ülkenin en popüler kanallarından biri olan Channel 4'u 1 milyar (ortalama 20 milyar TL) sterlin ücretle satın almak için uluslararası Miroma Group ile görüşmelere başlandı. 

BARÇA TV HAZİRAN'DA DİJİTALE DÖNÜYOR 

FC Barcelona kulüp televizyonu Barça TV, 30 Haziran'da dijitale dönüyor. Platformdaki yayınlarını sonlandırarak sadece dijital yayın yapacak olan Barça TV, 150'ye yakın çalışanının işine son vererek, 10-15 kişilik bir ekiple dijitalde devam edecek. (Olması gereken de buydu zaten. Kulüpler için ideal yayın modeli dijital tv kanalı olmak.) 


BBC EKRANINDA SİYAH GİYİM GELENEĞİ 

BBC muhabiri Yalda Hakim bugün twitter hesabında ilk kez ''İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in öldüğünü'' bildirdi. Dünya medyasında ölüm haberini ilk paylaşan oydu. Fakat İngiltere'de kraliyet ailesiyle ilgili öyle size gelen bir haberi kendi başınıza duyuramazsınız. Hele ki bu bir ölüm haberiyse ''O haberi yapmak sana düşmez'' dercesine Backingham'ın duyurmasını beklersiniz. Aynen de öyle oldu. Hemen twit sildirildi ve bir özür mesajı yayınlandı. 

Bu mesajdaki ince nüansı da yine fortunaTV çözdü ve twitter'da o noktaya değinmiştik. Yalda Hakim özür mesajında "Kraliçe ölmedi" demedi, "Buckingham Sarayı duyurmadı" cümlesini kurmuştu. Yani haberin ilk olarak devlet tarafından duyurulması beklendi. BBC spikerleri ve muhabirler de, devlet yönetiminden biri vefat edince siyah giyinme geleneğini yerine getirdiler. BBC logosu da siyaha dönüştü. Bir dip not olarak, BBC muhabiri Yalda Hakim, Taliban'ın telefon ederek canlı yayında tehdit ettiği spiker olarak tanınır. 


SPİKER NEENA PACHOLKE İNTİHAR ETTİ 

ABDli eski basketbolcu ve News 9 spikeri Neena Pacholke (27) intihar ederek vefat etti. Evlilik hazırlığı yapan sunucu, evde başka bir kadına ait iç çamaşırları bulunca intihar etti. Ailesi ve çevresi tarafından, ''Çok neşeli ve güler yüzlü, herkes tarafından çok sevilen biriydi'' diye tanımlanan Neena'nın son sosyal medya paylaşımı ''Pozitif düşünce'' ile ilgiliydi. 


RUSSIA 1 EDİTÖRÜNE EV HAPSİ

Rusya devlet televizyonu Russia 1 Kanalı editörü Marina Ovsyannikova, haber spikerinin canlı yayında sunum yaptığı sırada arkasında pankart açarak Rusya-Ukrayna Savaşını Protesto etmişti. Olay sonrası tutuklanan editör, 1 ay ev hapsine mahkum edildi. 


RUSYA KANALLARI ERİŞİME KAPATILDI 

Ukrayna ile Rusya savaşının etkileri medya kuruluşlarına da yansıyor. Avrupa Yayın Birliği, Rus televizyon kanallarını dışarı attı. YouTube ve Facebook gibi mecralar Rus yayınlarına engel koydu. Uluslararası film ve müzik festivallerinden Rusya yapımları çıkarıldı. Dünya genelinde yaptırımlar artarak devam ediyor.  


ALMANYA BILD'TE TACİZ SKANDALI

Son yıllarda skandallarıyla anılan Almanya haber dergisi Der Spiegel'de büyük bir skandal daha yaşandı. Ödüllü muhabir Claas Relotius (33) yıllardır yaptığı haber ve röportajlarının büyük bölümünün uydurma ve yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla istifa etti. Der Spiegel ve Alman medyasının yıldız ismi, Dünya çapında yankı bulan röportajlara imza atmış ve mesleğin en önemli ödüllerini kazanmıştı. Röportaj yaptığını iddia ettiği bir milisin dergiyi arayarak ''buraya gelmedi ve bizimle görüşmedi'' ihbarı üzerine yapılan araştırmada, Claas Relotius'un haberleri Facebook ve Youtube'tan alıntıladığı ve hatta kopyalayarak yaptığı ortaya çıktı. Der Spiegel bundan sonra bir denetim kurulu oluşturacağını duyurdu. 

Almanya'da Bild Gazetesi'nin yayın yönetmeni Julian Reichelt (40) hakkında, taciz, baskı ve zorbalık iddiaları çıktı. En az 6 kadın çalışanın olduğu iddia edilmesi üzerine Reichelt ücretsiz izne çıkarılırken, iddialarla ilgili ''Muhalif olduğu için iftira atıldığını'' söyledi. Alman Bild Gazetesi genel yayın yönetmeni Julian Reichelt, cinsel taciz ve mobbing nedeniyle görevden alındı. 


İSPANYOL KANALLARI TÜRK DİZİSİ İSTİYOR 

Bugüne kadar 20 kadar Türk dizisi kiralayan İspanya Televizyonları, yeni alımlar için İstanbul'da. İspanya'dan devlet televizyonu RTVE ile birlikte, Atresmedia, Secuoya, TVG ve ETB, Türk televizyon kanalları ve yapımcıları ile toplantılar yaparak sektörde yeni alımlar ve iş birliklerini ele alıyor. İspanyol televizyon kanallarının, diziler, belgesel ve çocuk programları gibi farklı konularda da Türk firmalarıyla yeni iş birliğine açık oldukları belirtiliyor. 


FRANCE 24 KANALI LİSANSI CEZAYİR'DE İPTAL EDİLDİ 

Cezayir'de, France 24 Kanalı'nın yayın lisansı iptal edildi. France 24'ün, "Mesleki ahlak kurallarına saygısızlık, dezenformasyon, manipülasyon ve Cezayir'e karşı düşmanlık" yaptığı gerekçesiyle lisansı iptal oldu. 


SELİN ÖZDEMİR İKİNCİ KEZ ÖDÜL ALDI 

Televizyon dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen Emmy Ödülleri'ne 2018'de iki ayrı kategoride aday gösterilen Türk yapımcı Selin Özdemir büyük bir başarıya imza atarak saygın ödülün sahiplerinden biri oldu. CBS'in 1986'dan beri aralıksız yayınladığı ''60 Minutes'' programının yapımcılarından Selin Özdemir, New York’ta Lincoln Center'da düzenlenen törende ''Haber Programında En İyi Hikaye Anlatımı'' ödülünü aldı. ABD'nin CBS Televizyonunda, ''60 Minutes'' programı için 2017 yılında Suriye’de çekilen ve iç savaş sebebiyle yaralanan sivillerin hayatlarını kurtarmak için verilen çabayı gözler önüne seren ''Wounds of War - Savaşın Yaraları'', isimli Suriye belgeseli, ''60 Minutes - 60 Dakika'' haber programının dört ayrı kategoride aday gösterilmesini sağlamıştı. Türk yapımcı Selin Özdemir 2018'deki ödülden sonra 2019'da da 2 dalda Emmy Ödülü alarak başarılarını perçinledi. 


Yabancı televizyon kanallarıyla ilgili, Son Dakika, Son Durum, Medya Habercisi, Güncel Olaylar ve anlık haberler bu başlık altında yer alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ