🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

NUMBER1 TV İLK 4K ÖZEL KANAL

Number One TV, 1994'de Karacan bünyesinde yayına başladı. NumberOneTV'nin benim yayın hayatımda ayrı bir yeri olduğu için konuya benim anılarımla başlayalım. 1996'da KralTV'nin daveti üzerine Antalya'dan İstanbul'a görüşmeye gelmiştim. Kanalın 2-3 yöneticisi aynı odada beni karşıladı. ''Sanatçılar senden çok bahsediyor. Biz seni izledik biliyoruz. Prime Time saatini sana vereceğiz. Gel de seni İstanbul'a transfer edelim. Fakat önce bir deneme çekimi alalım'' demişlerdi. Ben de; ''İzleyip başarılı bulduğunuz ve prime time program vereceğiniz birini DENEMEYE mi alıyorsunuz? Ben bunu hakaret olarak görürüm ve kabul etmem'' diyerek anlaşmadan vazgeçmiştim. Ben tepki verince; ''Tamam haklısın, deneme çekimi yapmayalım. Hemen karar verme. KRALTV, Süper FM, Metro FM için seninle çalışmak istiyoruz. Bir kaç gün düşün tekrar görüşelim'' demişlerdi. 

Fazla detaya girmemeyim ben karar aşamasındayken bu görüşmenin üzerinden henüz bir kaç gün geçmişti ki İzzet Öz'ün yönettiği NumberOneTV'den bir telefon geldi. Kanala davet ettiler ve İzzet Öz'le görüştük. Gerçek bir televizyoncu ve profesyonel olduğu için harika bir ağırlama oldu. Televizyonculukla ilgili fazla bir şey konuşmaya gerek bile kalmamıştı. ''Gel başla'' demişti. Fakat, ''KRAL TV benden haber bekliyor. Şimdi bir anda buraya başlarsam etik olarak doğru olmaz. Önce onlara kabul etmediğimi ileteyim. Ondan sonra sizinle anlaşırız'' dedim. Çok mutlu olmuştum. KRAL'da çalışmayacağıma dair haber vermek istedim ama yöneticileri İstanbul dışına çıkmıştı. Antalya'dan İstanbul'a gelmiş ve henüz yerleşik hayatı olmayan bir genç olarak param yollarda tükeniyordu. 1-2 gün sonra İzzet Öz'e ulaşmaya çalıştım, o da yurt dışındaydı. Benim kimseyi bekleyecek zamanım yoktu. 

Bir sanatçı arkadaşımın fotoğraf çekimi için gittiğimiz Erol Atar'ın stüdyosunda kendisi beni görünce, ''Zafercim sen Antalya'dan İstanbul'a mı geldin, napıyorsun burada?'' dedi. Ben de, KRALTV ve NumberOneTV ile görüştüğümü söyledim. Erol Atar dedi ki; ''Çok büyük ve yeni bir müzik kanalı kuruluyor. Sen televizyoncusun, bunlar da programlı müzik gençlik kanalı olacaklar. RAKS müzik KRALTV'ye rakip olarak kuruyor. Stüdyoları da Korukent'te. Sahibi arkadaşımdır. Seni oraya önereyim'' dedi. Ben de; ''Erol Bey görüşmek isterim ama torpil yapılmış gibi olmasın. Siz sadece görüşeceğim kişiye beni gönderin. Gerisini ben anlatayım'' dedim. Yanımda patronu aradı; ''Antalya'daki programlarından tanıdığım genç bir dostum KRAL ve NumberOne'la görüşüyor.'' dediği anda patron, ''Hemen bize gönder'' dedi. 

Gittim ve kapıdan girdiğim anda pat diye ''Ne kadar maaş istiyorsun'' diyerek beni şaşırttılar. Bugün gibi hatırlıyorum, demiştim ki ''Benimle aynı statüde çalışan arkadaşlar ne kadar alıyorsa ben de o kadar alırım'' demiştim. Hemen elimi sıktılar. Çok samimi bir çalışma ortamı bulduğum gençTV ile 15 dakikada anlaşmıştım. Görüşmemizden tam 1 saat sonra beni acilen yayına çıkarttılar. (Başka kanala gitmemem için böyle yapıldığını sonradan anladım) İlk defa gittiğim ve hiç tanımadığım yüzlerce kişinin olduğu bir ortamda o gün 4 saat canlı yayın sundum. Çalıştığım süre içerisinde de her gün günde 4 saat canlı yayın VJ'lik yanı sıra bazı aktüel programların da yönetmenliğini yaptım. İstanbul'a ilk adımı da böyle atmış oldum. 

İşin en enteresan kısmı NumberOne TV'nin de bizimle aynı stüdyolardan yayın yapıyor olmasıydı. Kardeş kanal olmuştuk. Yolum hep Number1'la kesişiyordu. Ben, gençTV'den ayrıldıktan bir kaç yıl sonra bir gala gecesinde Number1 TV'nin bir yöneticisiyle aynı masaya denk gelip tanıştık. Sohbet ederken, ''Beni kanala davet etti. Çalışalım'' dedi. Telefonları alıp verdik ama biz görüşemeden bu sefer de NumberOneTV el değiştirdi. Bu kadar yolum kesişip, anlaşıp ve çok istememe rağmen bir türlü çalışma imkanım olmamasından dolayı NumberOneTV'nin yeri bende ayrıdır. Bu yüzden ''NumberOne TV'' deyince gülümsüyorum. Şimdi bu hatıramı anlatmazsam olmazdı. 

Türkiye'nin ilk HD müzik kanalı atılımını gerçekleştiren Number1 TV, 25. Yılında yine bir ilki gerçekleştirdi ve Şubat 2018'de 4K yayına geçti. Türkiye'nin ilk RTÜK lisanslı 4K özel televizyon kanalı olan NR1 TV, Apple TV, Youtube, Apps ve Turkcell TV Plus 104. kanalda yayın yapıyor.

NUMBER1 İFLAS ETMEDİ 

NR1 4K, UHD yayınıyla en yüksek görüntü ve ses kalitesiyle, televizyon yayıncılığında yeni bir çığır açmış oldu. Number1, gençlik programları ve ekstrem sporlarla, kısa zamanda en popüler kanallar arasında yerini almak için artık hazır. ''Fakat, b
u kadar büyük bir iddialı bir hedefle yol alan NR1 hakkında hiçbir künye bilgisi olmaması enteresan. Bir İngiltere adresi, sorumlu müdür ve telefon numarasından başka hiçbir bilgi yok. Bence web sitelere künye eklenmeli.'' diyerek uyardığım medya grubunun iflas haberleri yayıldı. İflas eden firma, ''Üç Numara Radyo Televizyon'' eskiden Number1 olarak göründüğü için sektörde yanılgı oldu. Number1'ın sahibi olan firma, ''Aslan Radyo TV'' olarak görünüyor. Yani iflas eden başka firma. Aslan Radyo TV'nin markalarından Number1 TV'nin eskiden ikinci kanalı olan ''Fashion One TV'' kapanmıştı. Şubat 2019'dan itibaren ABD'li marka sahibiyle anlaştılar ve ''Fashion One TV'' için ortak oldular. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

BİLGİ: DİJİTAL TV 4K Kanalları hakkında bilgi için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ