🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MERT YARAN RÜYA KISA FİLMİYLE ÖDÜL ALDI

Rol Film Yapım'ın yurtdışı festivaller için hazırladığı ''Rüya'' festival kısa filminin çekimlerine İzmir’de başlamıştı. Filmin senaryosunu Hamide Mete üstleniyor. Ödüllü genç yönetmen Mert Yaran ise filmin yönetmenliğini üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Sinan Görkem Gönel, Emine Arslantürk, Şaziye Gökmen, Haluk Yıldız gibi isimler bulunuyor. 

Dergi Suare'nin medya sponsorluğundaki filmin yönetmeni Mert Yaran, İzmir Konak doğumlu. Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk eğitimi aldı ve tiyatrolarda oynadı. "Arka Sokaklar, Çanakkale Yüzyıllık Mühür, En Uzun Gece, Sihirli Orman: Peri Kraliçesi, Son Yaz" gibi yapımlarda rol aldı. ''Rüya'' filminin yönetmenlik koltuğunda oturuyor. 


Nijerya, Hindistan, Tayland ve İngiltere'de gösterime girerek ödüllerle dönen senaryosunu Hamide Mete’nin kaleme aldığı kısa metrajlı film ‘’Rüya’’ iki ayrı festivalden ''Uluslararası en iyi kısa film'' ve bir festivalden de ''Uluslararası en iyi senarist ve senaryo ödülü''nün sahibi oldu. Mert Yaran şöyle konuştu: ‘’Rüya, üzerine çok çalıştığımız bir proje oldu, karşılığını almak çok güzel bir duygu. Çok heyecanlıyız, filmimiz bir çok ülkede gösterime girdi ve ödüller aldı. Ülkemizi “Rüya” adlı kısa filmimiz ile yurtdışında temsil ettiğimiz için gururluyuz. Bir çok ülkeye daha gitmesini temenni ediyorum umuyorum ki devamı gelecektir ’’ dedi. 

OYUNCULAR: Sinan Görkem Gönel, Emine Arslantürk, Şaziye Gökmen, Haluk Yıldız, Eren Saygılı, Rıdvan Akdağ, 
YAPIMCI: İzzet Yaran 
YÖNETMEN: Mert Yaran 
SENARİST: Hamide Mete 
YAPIM: Rol Film Yapım 
FRAGMAN: yakında... 

Haber: Alper Ergez 

Alper Ergez'in fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ