🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

YENİ KURULACAK TV KANALLARI HABERLERİ

Bu haberi ilk defa fortunaTV duyurduYeni kurulacak olan televizyon kanallarıyla ilgili haberlerimiz bu başlık altında yer almaktadır. Bildiğiniz gibi, 1993'ten beri televizyon camiasının en köklü medya haber kaynağı olan fortuna TV, sadece nitelikli yayıncıların haberlerini vermektedir. Bu sebeple ilk bilgi geldiği anda hemen yer vermeyiz. Bir süre gözlemledikten sonra ciddi yayıncı olduklarına kanaat getirirsek ve ''haber yazmaya değerse'' yazılarımız arasında yer alırlar.  


Kanalın teknik kurulumunu biz veya bir başkasının yapmasına bakmaksızın her televizyon yatırımcısına eşit haber anlayışıyla yaklaştığımızı görüyorsunuz. Bununla birlikte, yayıncı kurumların plan programına zarar vermemek için, tv kanallarının ismini bir süre açıklamıyoruz. Kanal kurulumu gerçekleştikten sonra yeni bir başlık altında, kanalın ismi ve detayları verilmektedir. 


İSTANBUL'DAN YENİ BİR KANAL GELİYOR 

İstanbul Pendik merkezli ve Ankara şubesinden yayın yapacak olan televizyon kanalının ilk hedefi Z kuşağı. Zirve ve Başarı odaklı kanalın ismini biz biliyoruz ama yayına başlarken duyuracağız. Sabah programları, sağlık ve güzellik, haber, kadın kuşağı, ekonomi, teknoloji, filmler ve diziler, emlak, mimari, belgeseller, kültür ve sanat, siyaset ve show programlarını çekmeye çok öncesinden başlamışlardı. Teknik olarak yayına hazırlar. Kanalla ilgili haberimiz linkte: 

EKOL TV KANALI YENİLENİYOR 



İKİ TANE DİJİTAL TV KANALI GELİYOR 

Artık televizyon yayıncılığında yerini tam anlamıyla alan dijital tv kanalları için yeni yatırımlar geliyor. 2 tane dijital tv kanalı Eylül-Ekim aylarında yayına başlayacaklardı ama 2023 sonu için beklemedeler. Birisi spor kanalı olacak. Diğeri ise Ankara merkezli bölgesel yayın yapacak. Detayları kurulum sonrası vereceğiz. 


NOT: STAR 1, Tele ON, CINE 5, Kanal 6 isimleriyle Türkiye'de yeni bir televizyon kanalı kurulması mümkün değil. İsim hakları yıllardır kullanımda veya milyonluk borçları var. Başka kurumlar bu isimleri kullanamaz. Bu konularda çok sorular geliyor. Böylece cevaplandırmış olalım. 

UYDU TV KANALI NASIL KURULUR? 


99 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Haber kanalımı yoksa tematik genel izleyici kanalımı.

      Sil
    2. STAR1 ADLI yeni kanal açıcakmış cem uzan genç parti de reklamı var onun içinde bir etiked açarsanız takip ederiz gelişmeleri

      Sil
    3. Star, Doğuş Grubuna ait ve benzer isimli bir kanal açılması mümkün değil.

      Sil
    4. planetler akibeti ne oldu 3 planet tvnin ½ 80 sony almıştı bu kanallar satıldımı yada durdu yerde faliyetsiz iş yerlerine kepenk mi vurdu

      Sil
    5. Sony kanalları kapanalı çok oldu.

      Sil
  2. 4 Haziran deniliyordu, şimdi ki duyumlar rtükten onay alınamadığından dolayı yayına başlamadan kapanacakmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın FTV izleyicisi: 160 çalışanı ve onca yatırım yapılmış. İleride yeniden yapılanabilir diye düşünüyoruz.

      Sil
  3. merhaba, oraya stajerlik başvurusunda bulunacaktım hatta bugün de yüzyüze görüştüm ağustos ayında açılış yapacaklarını söylediler kısacası burası benım için zaman kaybı olur mu bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın FTV izleyicisi: TR Haber lisans alamadı ve kapandı. Aynı isim ve kurum olarak yayına girmez. İsim ve kurumsal değişiklik yaparak yeniden yayına hazırlanıyor olabilirler. Eğer size, resmi olarak Ağustos'ta yayına gireceklerini garanti ediyorlarsa bekleyebilirsiniz.

      Sil
  4. Merhaba TR haber Kanalın kurulum aşamasında (inşaat) döneminde çalışmaya başladık,aletlerin kurulumunda geceli gündüzlü büyük bir heyecanla görev yaptık, fakat tam yayina basliyorduk lisans alınamadığı söylendi. Arkadaşlar iş düzelir düzelmez sizlerle kaldığımız yerden devam ederiz dediler 4 haziranı bekledik 3 defa mesaj çektiler açıldığında birlikteyiz diye en son bir ay önce yüz yüze konuşuldu sizinle devam edeceğiz varmısınız bizde varız dedik haber beklemeye başladık şimdi açılacağını duyuyoruz aylardır beklememizin sonucu. Başka ilden geldim ev tuttum düzen kurdum her,yönden mağdur oldum yeni bir kanalda calismanin heyecanını siz daha iyi bilirsiniz,başınızın çaresine bakın deselerdi daha mantıklı olurdu gurbet de oldugumdan pek kimseyi tanımıyordum kanal kurucusu tabiki büyük yatırım yaptı karşılığını alamadı en çok ona üzüldük inşallah devamı gelir.Duyduğumuza göre aldıkları elemanlarda fazlası yeni eleman hiç bu kuruma yakışmadı bu hareket..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli izleyicimiz: Televizyon sektöründe bu tür mağduriyetler ne yazık ki çok oluyor. Size tavsiyemiz woman tv yönetimiyle yeniden iletişime geçmeniz.

      Sil
    2. Çok geçmiş olsun hocam. Bazı insanlara güvenmenin bedelini nedense iyi insanlar çekiyor. keşke bir zeö aldanıp hemen taşınmasaydınız. işe başladıktan sonra beğenmeniz veya beğenilmeniz halinde bir hafta sonu da ev taşınabilirdi. Allah yardımcınız olsun.

      Sil
    3. Değerli izleyicimiz: Televizyonlarda yayın lisansları, marka vb. bir çok konuda beklenmedik gecikmeler olabiliyor. Her işe girişte çalışanlar mutlaka kendi kurallarını da ortaya koymalı. İş buldum, tüm şartları kabullenirim demeyin.

      Sil
  5. Sanırım TH Türkhaber'den bahsediliyor. Yayına başladı. Ben de bu kanal neyin nesi diyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır o kanal değil.

      Sil
    2. o kanal kanal43 di adı değişti kütahya tv dir

      Sil
    3. Karar gazetesinin tvsi uyduya çıkacakmı

      Sil
    4. Her "TV" yazan tv kanalı değildir. Karar'ın sadece video içerikleri var. Yani tv kanalı değiller. Diğer sorulara gelirsek, yeni kanal, şehir televizyonlarından biri değil. Çok önemli bir televizyon markasından bahsediyoruz.

      Sil
    5. Sözcü TV NE ZAMAN YAYINDA OLACAK? twitter üzerrinden erdoğan aktaş'a sordum 'en koşa zaman'da diyerek esprili dilden yanıt verdi. Birde olay tv. Bu ikisi ne zaman yayında?

      Sil
    6. Sözcü grubunun Sivas SRT olarak test yayınları devam ediyor. Olay TV de aynı şekilde teste devam ediyor. Yayına başlarken haber güncellemesi ile duyuracağız.

      Sil
    7. Bu kanalla ilgili ne zaman bilgi vereceksiniz ve haber kanalı mı

      Sil
    8. Genele hitap edecek bir kanal. Halen stüdyo dekorasyon işleri devam ediyor. Tamamlanınca haberimiz güncellenir.

      Sil
    9. İş başvurusu yapmak istiyorum inş kısa sürede ortaya çıkar merak ettim.

      Sil
    10. İş arayışınızda kolaylıklar dileriz.

      Sil
  6. Peki yayın politikası akp'ye yakınmı olur hangi kanala benzer yayın politikası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyaset odaklı değil. Majör kanallar gibi genele hitaben yayın yapacak.

      Sil
  7. Buket aydın da bu kanalda olacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda bu konuda bir gelişme yok.

      Sil
    2. Channel İstanbul mu yoksa

      Sil
    3. Sizce hiç olma ihtimali var mı? Değil tabii ki.

      Sil
    4. Sitenizdeki haberleri niye güncellemiyorsunuz? Niye yeni haber girmiyorsunuz.

      Sil
    5. Yeni haber niteliği taşıyan önemli bir gelişme yok. Diğer yandan bildiğiniz gibi tv kanallarının kurulum işlerini yaptığımız için biraz yoğunuz ama öne çıkması gereken haber ve yazıları güncelliyoruz.

      Sil
  8. Olay TV yayına başladı bugün. Srt Sözcü ne zaman yayında bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SRT Sivas TV sorunları halledebilirse bir gelişme olur. Gelişmeler için konuyla ilgili yazılarımızı takip edebilirsiniz.

      Sil
  9. Cok değerli marka cok heyecan yaptık daha ne kadar kaldı bilmiyorum ama bir boşluk dola aktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Holding'in diğer işleri ve medya yatırımı ayrı ayrı olacağı için kurumsal yapılanmayla ilgili bazı değişiklikler oldu. Halen kurumsal çalışmalar sürüyor. Henüz teknik ekipman kısmına geçilmedi. Henüz erken yani. Normalde Ekim'de yayın düşünülüyordu. Kurumsal plan değişince biraz gecikti. Önce masaüstü işler bitsin, sonra 15-20 günde teknik işi bitiririz.

      Sil
  10. Sözcü TV belli oldumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kanalla ilgili haber ve yazımız bulunmaktadır. İlgili başlığa tıklayıp gelişmeleri takip edebilirsiniz.

      Sil
  11. Bende çok merak ettim gercekten, medya dışında hangi işte varlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatırımcıların bilgilerini yayın başlamadan duyurmayız. Kanal bir holdinge ait.

      Sil
    2. Habitat TV mi?

      Sil
    3. Habitat TV değil ama olsaydı da zaten haberimizde ismini verirdik. Habitat TV haberimiz ayrı bir başlıkta yer alıyor.

      Sil
    4. Peki sizin Sözcü TV ile ilgili yayına başlama tarihi tahmininiz nedir? O haberde 1 yıl yazmışsınız. O zaman yakın zamanda başlayacak...

      Sil
    5. Sözcü TV teknik ve evrak olarak yükümlülüklerini ne şekilde yerine getirdi bilemiyoruz. 1 yıl diye sınırlı bir kural yok. 8 ayda alan da var, hükumete yakın olmasına rağmen 1.5 yıl bekleyen de var. Yani günleri sayarak ''şu gün başlar o zaman'' diyemeyiz. Evrakları, başvuru biçimi, logo isim değişikliği talebi, teknik ekipman standartları ve resmiyette evraklarda adı görünen kanal sahiplerinin MİT araştırması gibi bir çok etken var. Tüm kanallar aynı şekilde değerlendiriliyor. Sözcü TV'nin başvuru biçimi konusunda bilgimiz yok. Kendileri de bir açıklama yapmadı.

      Sil
    6. Birde Olay TV yeni frekans arıyor... aslında kayserinin yerel kanalı tv1 var. TV1'i imsan hiç kaçırırmı? Keşke ileşime geçseler!

      Sil
    7. Olay TV'nin lisans ve frekansı var. Oradan ayrılanlar arayış içerisinde. Bizde de 2 adet lisans var. Arayan buluyor.

      Sil
  12. Peki bir haber kanalı isim öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok isim verebiliriz ama bu bizim profesyonel iş alanımız olduğu için buraya yazamayız. Sadece kurumsal anlaşma yaptığımız yatırımcılara öneriyoruz isimleri.

      Sil
  13. Ya o kadar şey söyleniyor ki ben anlamadım şimdi bu kanal TR haber mi başka bir kanal mı daha da önemlisi adı ne daha önce duyduğumuz kanallardan biri mi ayrıca tytturk hakkında bir bilginiz var mı şu an YouTube üzerinden canlı yayına başladı en son planları değişti diye haber yapmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir tv kanalı markası. Eskilerle hiç bir alakası yok.

      Sil
    2. TYT TÜRK kanalı hakkında bir haber aldınız mı peki

      Sil
    3. Şu anda bir gelişme yok TYT Türk için.

      Sil
  14. Satın alınan kanal KANAL T televizyonu dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır değil. Satın alınan kanal İstanbul'da değil. Hangisi olduğu önemli değil. Çünkü ismi ve kimliği tamamen değişecek. İstanbul merkezinden, Ankara ve İzmir stüdyolarından da yayın yapacak.

      Sil
    2. Adsız5.3.22

      Flash tv mi

      Sil
  15. Adı belli olduğunda yeni bir başlık açar mısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanalın adı belli. Fakat işleyişi etkilememek için şimdilik isim vermiyoruz.

      Sil
    2. Adsız5.3.22

      Show tv kanal d gibi buyuk bir kanal mi

      Sil
  16. Adsız12.11.21

    Bu SZC TV vaz mı geçti adminim uyduya çıkmaktan "Sözcü Web TV" adını almış? Bir bilginiz var mı YouTube kanalı üzerinden stüdyo programları yayınlanıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz baştan beri 'bahanelere sığınmayın'' diye hep söyledik ve yine haklı çıktık. Öz Gerçek SZC TV olarak devam ederlerse şaşırmayız.

      Sil
  17. Ben şimdi acayip merak ettim bu yeni kanalım inşallah en kısa sürede ismini verirsiniz ve inşallah Sony Channel gibi olur uluslararası bir kanal dediniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal sahibinin bize anlattığı planlarına göre bazı küçük detaylar verdik. Bildiğiniz gibi çoğu yatırımcı bize büyük planlarını anlatıyor ve sonra bir bakıyoruz ki ekrana çıkan hiç de öyle olmuyor. Bu kanal için de önemli olan, yayına başladıklarında her şeyin bize anlatıldığı gibi olması. Buna güçleri var tabii ki.

      Sil
  18. bu kanal izmir tv olabilirmi haber kanalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır değil. Tahmine gerek yok çünkü ismi şu anda açıklamıyoruz. Hangisi olduğu önemli değil. Çünkü ismi ve kimliği tamamen değişecek kanalın.

      Sil
  19. Adsız14.11.21

    Foxun tgrtyi alması gibi ulusal bir kanalı mı satın almayı düşünüyorlar yoksa küçük bir kanalı mı büyütmeyi düşünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfırdan yeni bir isim ve marka olarak başlayacaklar. Bir kanalı satın aldılar. İsmi ve logosu değişerek yayına geçecek. Alınan kanalın bir önemi yok bu yüzden.

      Sil
  20. SZC TV Ne Zaman Başlayacak?

    YanıtlaSil
  21. YOKSA BU YENİ AÇILACAK TV KANALI HBB TV Mİ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yeni bir isim ve ilk defa medyaya giriyorlar. Kendi holdinglerinin ismi verilecek yeni kanala.

      Sil
  22. Adsız18.11.21

    Kıymetli admin bari satın alınan kanalı ne zaman söyleyeceksiniz onu söyleyin? Bu uluslararası kanal için konuşuyorum diğer kanal içinde merak içerisindeyim Bu arada Sözcü TV ve TYT Türk haberinizi de bekliyoruz saygılarımı sunarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alınan kanalı söylemeyeceğiz. Bunun hiç bir önemi yok. Çünkü yayına daha çabuk başlayabilmek için bu tür küçük kanallar satın alınır ve ismi değiştirilerek sıfırdan yeni bir marka olarak başlanır. Yeni kanal da aynı şekilde başlayacak.

      Sil
  23. Adsız18.11.21

    HBO DEĞİL DEĞİL Mİ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır HBO değil. Kendi holdinglerinin ismini kullanacaklar.

      Sil
  24. Adsız4.12.21

    Yeşil Yol TV mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Kendi holdinglerinin ismini kullanacaklar.

      Sil
  25. STAR2 OLABİLİRMİ YAYINI OLACAK DİY ORLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Kendi holdinglerinin ismini kullanacaklar. Ayrıca, Star 2 isim hakları Doğuş Gurubu'nda ve başkası kullanamaz.

      Sil
  26. Adsız2.1.22

    World Türk TV EGE TELEVİZYONUNUN YAYINI LİSANSINI ALMIŞ BAHSETTİĞİNİZ ULUSLARARASI KANAL BU MU?

    YanıtlaSil
  27. Kanal 6 tv ne zaman basliyor yayina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruya yüz defa cevap verdik ama halen aynı cümleyi kurmaktan yorulmadınız. İlgili haberi iyice okuyun.

      Sil
  28. Yanıtlar
    1. Peki Beşiktaş binasından yayına başlayacak bir kanal vardı o ne oldu haberi silmişsiniz

      Sil
    2. Onu, haber yapmaya değer bir kanal olmadığını anlayınca gündemden çıkarttık. Büyük kanal açıyormuş gibi duyurup, asıl amaçları kanal satışı olanlar var. O tür girişimleri gündeme almıyoruz.

      Sil
  29. Adsız12.2.22

    BU KANALIN İSMİ NE???

    YanıtlaSil
  30. tyt türk tv olabilirmi bu tv kanalı

    YanıtlaSil
  31. trabzonspor tv neden kurulmuyor? bjk tv geri dönebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor başkanı ve yönetiminin böyle bir planı yok henüz. BJK TV ise bence dijitalde kalmalı. Kulüp televizyonları dijitalde daha faydalı.

      Sil
  32. mek tv labilirmi tmsfnin el koyduğu birgün tv yi dönüştürerek

    YanıtlaSil
  33. TGRT TV den yeni haber var mi geri donecek mi

    YanıtlaSil
  34. Selamlar...
    Şu anda açılacak yeni bir dizi film kanalı var mı yabancı dizi & film yayınlayacak? Aynı eskidenki cnbc-e gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda yabancı dizi film yayınlama projesi olan yeni bir kanal yok. Yabancı yapımları artık platformlar satın aldığı için ücretleri çok pahalandı. Şifresiz kanallarda yayınlanmasına da izin vermiyor yapımcıları. Bu yüzden yabancı dizi yayını zor artık.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ