🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TLC TÜRKİYE YENİLENDİ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Doğuş Grubu'ndan CNBC-e kanalını satın alan Discovery Communications, 5 Kasım 2015'te kanalı TLC‘ye dönüştürmüştü. Medyada ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu TLC, ilk günlerde eski CNBC-e'nin sevilen dizileri; Vikings, Hannibal, Doctor Who, Sherlock, Teen Wolf, Three Musketeers, Hot In Cleveland, Two Broke Girls ve Mike n Molly gibi yapımlarla yayına devam etti. Ardından orijinal TLC'nin Türkiye versiyonu olarak farklı bir formata geçiş yaptı. 


ABD'nin TLC Kanalı ile Türkiye'de yayın yapan kanal birebir aynı içeriği yayınlamıyor. 1972'de TLC ''The Learning Channel'' olarak kurulduğunda, isminden de anlaşılacağı üzere eğitim ve öğretim odaklı yayın yapıyordu. Zamanla ''Bizden öğreneceğin bir şey kalmadı, kendin yaşa ve gör'' dercesine format değiştirdi ve ABD izleyicisi tarafından eleştirilmişti. Ben, TLC'nin zamana ayak uydurduğunu ve kendini yenilediğini düşünüyorum. Discovery Kanalları fazlasıyla eğitim öğretim kısmına katkı yapıyor. Bu yüzden TLC'nin farklı bir formata bürünmesi güzel oldu. 

1998 yılında değişime giren ve 2001'de yaşam odaklı reality içeriklere yönelen kanal mevcut formatıyla çok beğeniliyor. 2015'te TLC Türkiye ''Bambaşka Bir Eğlence Kanalı' sloganıyla tamamı alt yazılı yayın yapan bir kanal durumundayken, gündüz yayınlarında Türkçe dublaja geçmesinin ardından, izleyici talepleri doğrultusunda tamamen Türkçe yayınlara yer vermeye başladı. 


Şu anda benim en çok izlediğim kanallardan biri haline gelen TLC, başarılı çıkışını sürdürüyor. TLC HD yayına 1 Şubat 2019'da geçti. 2020'de TLC ve DMA ''Yeni reklam modeline'' geçiş yaptı. Tıpkı web sitelerde olduğu gibi, izleyicinin alışkanlıklarını baz alarak interaktif reklamlar sunmaya başladı. (Takipteyiz, yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

TLC HD Frekans: Türksat 12015 Yatay (H) 27500 
Digitürk: 30. kanal 
D-Smart: 36. kanal 
KabloTV: 34. kanal 
TiviBu: 60. kanal
TV+: 30. kanal 
Vadoafone: 30. kanal 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ