📣 SON HABERLER

[fortunaTV][bigposts]

📺 MEDYA HABERCİSİ

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

🔬 AKTÜEL | BİLGİSEL

[Bilgisel][bsummary]

🏆 SPOR HABERCİSİ

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJLAR

[röportaj][bigposts]

✍️ KÖŞE YAZARLARI

[Köşe Yazarı][twocolumns]

BEIN SPORTS TWITTER'LA ANLAŞTI

Medyada her sezon öncesi, ''BeIN Sports Türkiye'den çekiliyor'' başlıklarıyla bu kuruma çok zarar veriliyor. Mevcut en güçlü yayıncıyken neden çekilmesi istenir ki? ''BeIN Sports çekilirse ne olur?'' diye kulislerde konuşulurken demiştim ki; ''Olası, çekilme ya da kapanma durumunda hiç bir medya grubunun boşta kalmadığı gibi, BeIN'in yerini dolduracak bir kurum mutlaka olacaktır. Geçmişte TeleOn, Cine5, LigTV izledik. Şimdi BeIN Sports'tan sonra Saran Grup çıkıp maç yayınlarını alıverir, yine izleriz. (Sadettin Saran 2022 için talip) Olmazsa, D-Smart olur, Tivibu Spor olur. Kimse çıkmazsa devlet sahip çıkar her şeye destek olduğu gibi futbolu da TRT Spor'dan izleriz. Yani korkulacak bir şey yok.'' Fakat en güçlü yayıncıyı kaybetmek pek akıllıca değil. 

TFF SÜPER LİG BEIN SPORTS'TA 

Her sezon olduğu gibi yine en yüksek teklifi BeIn Spors vermişti. Fakat öyle taraflı haberler yapıldı ki futbol izleyicisi en yüksek teklifi BeIN Sports'un verdiğini bilemedi. Çünkü, Türkiye'de hemen hemen tüm spor muhabirleri ve spor spikerleri BeIN Sport'un ihaledeki en büyük rakiplerinden dönemsel olarak maç anlatım paraları kazanıyorlar. Ters düşmek istemezler. Aksi bir haber yapıma şansları hiç yok. Eğer ihale sürecindeki haberleri yeniden gözden geçirirseniz, belki de bizden başka hiç kimsenin ''En yüksek teklifi BeIn Grup verdi'' demediğini görebilirsiniz. Hal böyle olunca, izleyiciler de maç yayınlarının el değiştireceğini düşünerek sosyal medyada yorum yağmuru yaptılar. Bizim, ihale süresinde söylediğimiz gibi 2022-23'te Süper Lig'in yine Digitürk'te olacağı çok belliydi. Dünya'da neredeyse tüm ülkelerde yayıncı konumunda olan Bein Sports 2022/23'te Türkiye Süper Lig yayınlarına devam ediyor. 

BeIN Sports Kanalları yeni anlaşmayla birlikte artık KabloTV üzerinden de izlenebiliyor. Yani maç yayınlarını Kablo TV aboneleri de paket seçerek alabiliyor. Şifresiz yayın yapan BeIN Sports Haber Kanalı Mart 2019 itibariyle haber ağırlıklı içerik sunuyor. 

''Bein Sports hangi ligleri veriyor?'' diyecek olursanız, TFF Süper Lig, İngiltere Premier Ligi, Şampiyonlar Ligi, Spor Toto 1.Lig, Almanya Bundesliga Ligi, İtalya Serie A Ligi, İspanya La Liga, Fransa Ligue 1 şifreli olarak yayınlanıyor. 2020 yılındaki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'a verildiği için büyük bir organizasyon daha Türkiye'ye geldi. 2018-2019'dan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının yayın haklarını da alan BeIN Sports, 2021-22 için Türkiye yayın haklarını almayacağını duyurdu. Katar'da yapılacak olan Dünya Kupası için Twitter'la anlaşan BeIN Sports, maç özetleri ve kupadan kesitler vb. gibi video paylaşımlarını Twitter'dan yapacak. 


BEIN SPORTS TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİRSE NE OLUR? 

2019-20 sezonunda futbol kulübü başkanlarının çoğu, ''BeIN Sports zarar ediyormuş, maç yayınlarından vazgeçebilir. O yüzden mali duruma bakmamız lazım'' demesi üzerine BeIN Group'un Türkiye'den çekilebileceğini düşünüyordum. Kesinleşmeden bir haber yapmamayı uygun görmüştüm. (12 Haziran 2019) Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, ''beIN Sports zarar ettiği için Türk futbolundan çekilmek istiyor. Kulüpler Birliği toplantıya çağrıldı. Toplantı 18 Haziran'da gerçekleşecek'' dedi. Ardından TFF bir açıklama yaparak, ''Bu mesnetsiz iddiaları...'' diyerek konuya başladı ve BeIN Sports'un çekilmeyeceğini söyledi. 

Peki bu durumda o sözler Konyaspor Başkanına söylenmiş olmuyor mu? Neyse artık, beIN Sports Türkiye kapanıyor mu? sorusunun cevabı "hayır" oldu artık. Digitürk'ün resmi açıklamasında, ''Bugüne kadar yaptık, halen devam ediyoruz'' deniliyor ama ''Devam edeceğiz'' denmiyor. ''Kapanmayacağız'' demeye çalıştıklarını anlıyorum ama çok basit bir mantıkla, açıklamada ''Geniş zaman'' kullanılmış olması da beni düşündürüyor. Yani ''Geleceğe dair değil, şimdiki zamana dair'' bir açıklama oluyor. ''Gelecek zamanda göreceğiz gelişmeleri'' diyerek kapıları açık bıraktığımız BeIN Sports konusunda bugün (3.8.2019) yeni bir gelişme oldu. Türkiye Ligi'nin maç yayınlarının 3 yıl daha BeIN Group'ta olacağı açıklandı. Böylece geç de olsa güzel haberi almış olduk. 

Eğer Digitürk BeIN Group devam edecekse, acilen kendini yenilemeli. İzleyiciler, tematik kanallardaki içeriklerin sürekli tekrara düştüğünü ve fiyatların çok yüksek olduğunu dile getiriyor. Türkiye 1. Lig maçlarının ücretli olması çok tepki alıyordu TRT Spor imdada yetişti. Digitürk abonelerinin ilk odak noktası Süper Lig. Sadece maç izlemek isteyen birine, ''Hayır film ve belgesel paketi alıp onları da izlemek zorundasın'' demek de çok mantıksız. 

Diğer bir sorun ise, yetkili abone merkezlerinin sırf paket satabilmek için yalan yanlış vaatlerde bulunması. Hiç bir şeye hayır demiyorlar. Zannedersin ki her şey var pakette. İnanıp aldığın zaman en ufak sorunda, ''Bizim değil, genel merkezin sorunu'' deniyor. Merkezi arıyorsunuz, ''Abone olduğunuz yetkili satıcı yanlış bilgi vermiş'' deyip geçiliyor. Çözümsüz yani. Telefonda uzun uzun bekleyip sinirlerin gerilmesini de söylememe gerek yok. Abonelik süreci 2 dakika sürerken, iptal sürecinin bitmek bilmemesi başka bir sorun. Bir kaç yıl önce ben de aynı sorunu yaşadım ve Digitürk'ü iptal ettirdim. Yeri gelmişken uyarı niteliğinde örnek olsun diye o günkü diyaloglarımızı alt satırda anlattım. 

DİGİTÜRK'Ü NEDEN İPTAL ETTİRDİM 

Otomatik ödeme talimatım olduğu için 3 ay benden fazla ücret alındığını fark edememiştim. Anladığımda hemen aradım. 
BEN: ''Neden fatura yüksek geliyor''
Digitürk: ''3 ay önce Basketbol üyesi olmuşsunuz'' 
BEN: ''Kesinlikle basketbol üyesi olmadım. Ses kayıtlarını dinleyin'' (dil döktüm) 
Digitürk: ''Evet, dinledik, bizden kaynaklı bir yanlışlık olmuş''
BEN: ''O halde geri ödeme yapmayın, ücreti sonraki ayın faturasına sayın'' 
Digitürk: ''Zaten ödeme yapamıyoruz. Sonraki aya da yansıtamayız'' 
BEN: ''90 TL fark var. Haksız yere almışsınız benden. Bu para ne olacak peki?'' 
Digitürk: ''Efendim bir şey yapamayız'' 
BEN: ''Nasıl yani. Paranın üstüne yattık mı diyorsunuz'' 
Digitürk: ''Benim yapabileceğim bir şey yok.'' 
BEN: ''Yapabilecek bir şeyi olan bir yetkiliye bağlayın'' 
Digitürk: ''Mümkün değil'' 
BEN: ''Hemen iptal et aboneliği. Ben enayi değilim. 1 dk. bile bekleyemem'' 
Digitürk: ''Taahhütünüz var'' 
BEN: ''Sizin de bana düzgün ve adaletli hizmet etmek üzere taahhütünüz var ama yerine getiremiyorsunuz. İptal et istemiyorum'' 
Digitürk: ''Faturaya iptal ücreti yansır'' 
BEN: ''Yansıt kardeşim ve hemen iptal et'' 
dedikten sonra defalarca ikna çabaları oldu. En son bir müdürün beni arayıp; ''İptal etmeyin, on sekiz yaş üstü paket hediye edelim'' demesiyle son şoku yaşadım. Dedim ki; ''Teklif ettiğin paket, evli adam için hediye değil ceza ve hakarettir. Sakın aramayın bir daha'' diyerek kapattım. Günlerce, ''Yok cihazı iade et, adaptörü eksik, hdmi'ı getir, iptal dilekçesi ver, mail at'' diye bir sürü uğraşıdan sonra iptal ettirene kadar tükettiler. Her kullanıcı üye olurken ücrete yansıttıkları için zanneder ki o cihazlar bizde kalıyor ama işin aslı öyle değil tabii ki. 

Bütün zorluklarla DigiTürk iptalini gerçekleştirdikten sonra, ''Yeni üyelerin, iptal bedelini karşılayan'' TiviBu abonesi olmuştum. İlk yıl dolmadan yine alakasız bir fatura yansıması sebebiyle onlarla da bire bir aynı diyalogları yaşadım ve üyelik sistemiyle izlenen televizyonlardan vazgeçerek Türksat uydu yayınına geçtim. Yıllardır hiç bir sorun yaşamadan 5 kuruş ödemeden HD yayınları izliyorum. Film izlemek istersem başka mecralarda bin bir çeşit seçeneğim var. Ayda 3 film, haftada 3 maç izleyeceğim diye yüzlerce TL ödemenin bir anlamı yok artık. Benim gibi, maç başına satın alma yapıp izleyebilirsiniz. Umarım bu uzun örnek, Digitürk yetkililerine, ''Nerede hata yapıyoruz'' sorusunu sordurmuştur. Fakat ne yazık ki, Türkiye'de sadece televizyon değil, en basit abonelik işleminde dahi mağdur olmayan tek bir kişi bile yoktur. Kesinlikle hakkınızı arama şansı verilmiyor. Başka bir yazımda anlattığım gibi, Süperonline'ın müşterisi olmadığım halde 7 ay fatura gönderip benden icra yoluyla 500 TL zorla ceza ücreti aldığını bilirsiniz. Bu abonelik sorunlarında kimi nereye şikayet edersek edelim, sonuç çıkmadığını bildikleri için veriyorlar avukata parayı tahsil ediyor nasıl olsa! 

2020 yılında binamıza uydu anteni takılamadığı için mecburen yeni bir abonelik yapmam gerekiyordu. Gönülsüz biçimde mecburen ''kötünün iyisi'' düşüncesiyle TiviBu'ya dönüş yaptım ama 2 yıldır çok memnunum ve sorunsuz kullanıyorum. Bence şu anda en başarılı platform Tivibu oldu. 



BEIN SPORT HAKKINDA 

Digiturk BeIN Sports Türkiye'de, şifresiz spor haber kanalı beIN Sports Haber TV 26 Ekim 2017'de 19.00'da yayına başladı. 2017-2018 futbol sezonunda yayına başlayan yeni kanal BeIN Sports HABER TV'de her gün, 4 ana haber kuşağıyla birlikte her saat başı haber programı yayınlanıyor. Tüm sporseverlerin ulaşımına açık olan kanalın yayın akışında özel haberler, röportajlar, özel dosyalar ile yarışmalar ve spor magazin programları da yer alıyor. Stüdyo tasarımlarında o kadar abartılı bir ışık ve dekor kullanıyor ki göz yoruyor. Yayınlar diskodan yapılıyormuş gibi bir hava var. İzleyicilerin en çok eleştirdiği konu stüdyolar olduğu için bunu da belirtelim istedik. 

BeIN Sports Haber TV Frekans (Şifresiz): 
TürkSat 12379 Symb: 30000 Pol: Yatay (H) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALLARI