🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI AÇILDI

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 Pazartesi günü açıldı. Havalimanı projesinin inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen büyük açılışı reklam filmiyle lanse etti. Reklamda, 29 Ekim sabahı İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmak üzere gururla hazırlanan bir güvenlik görevlisi, bir hostes ve bir mühendisin heyecanını konu alan reklam filmi, “Biz beraber olunca, kimse sınır koyamaz bize, her zorluğu getiririz dize, engeller vız gelir bize, hayaller döner gerçeğe, ulaşırız büyük zaferlere” mısralarına yer veriyor. Filmde; “Güçlü Türkiye ekonomisinin benzersiz eseri İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhuriyetimizin 95. Yılında hizmetinizde” denilerek Cumhuriyet Bayramı ile İstanbul Yeni Havalimanı’nın hizmete girmesi birlikte kutlanıyor.



İSTANBUL YENİ HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ  

İstanbul Yeni Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkanı sunuyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nda 3 adet veri merkezi (data center), 102 adet entegre sistem, 467 adet sunucu, 780 telekomünikasyon odası, 3257 adet kartlı geçiş noktası, 3267 uçuş bilgi monitörü, 4549 destek verilen bilgisayar, 9000 adet güvenlik kamerası olacak. Havalimanı bünyesinde 20 milyon GB’lık data alanı mevcut olacak. Ortalama bir şehirde bulunan 80 bin network portu kadar bir porta sahip olacak, Havalimanına döşenen fiber kablo uzunluğu ise İstanbul- Berlin arasındaki 1700 km’ye eşit. Bunun yanı sıra İstanbul Yeni Delhi arasındaki 4500 km uzunluğunda bakır kablolama da havalimanının özellikleri arasında yer alıyor. 


İSTANBUL 3. HAVALİMANI KULESİ VE TASARIM DETAYLARI
Hava trafik kontrol kulesi, yüzyıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk - İslam tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. 90 metre uzunluğunda olan İstanbul Yeni Havalimanı kulesi, dünyanın önde gelen tasarımcılarından Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlandı.



İSTANBUL YENİ HAVALİMANI TASARIM DETAYLARI
Çağdaş ve işlevsel yapısı ile eşsiz bir yerel niteliğe sahip olan İstanbul Yeni Havalimanı, küresel kent İstanbul’un zengin sosyal ve kültürel mirasını yansıtan bir mimariye sahip. Çağdaşlık ve fonksiyonelliği bir arada ele alan özgün bir tasarıma sahip olan yeni havalimanındaki terminal tasarımı, ilhamını İstanbul’un kültürel mirasından alıyor. İstanbul Yeni Havalimanı terminalinde İstanbul camilerinin, hamamlarının, kubbelerinin ve daha birçok tarihi yapının zenginliği, proje mimarisine ince ince işlendi. Türk-İslam sanat ve mimarisinde kullanılan motifler, güzellik, doku ve derinlik sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ