🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TÜRK HERKÜL NAİM (2019) FİLM

Filmin Adı: Türk Herkül (Naim Süleymanoğlu)
Yönetmen: Ozer Feyzioglu, Hilal Saral
Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Renan Bilek, , Barış Kıralıoğlu, Uğur Güneş, Bülent Alkış, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Esen, Evren Erler, Mustafa Kırantepe, Kerem Atabeyoğlu 

Filmin Konusu: Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu, ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu ediyor. İlk Dünya Rekoru'na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmde, Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck canlandırıyor. 
https://www.imdb.com/title/tt9500372/ 
 
SİNEMAGAZİN YORUMU: 
Cep Herkülü olarak tanınan Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük haltercisi Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikayesi anlatılıyor. Ekim-Kasım 2019 arasında vizyona girmesi beklenen filmin ismi ''Naim'', ''Cep Herkülü'', ''Türk Herkül'' şeklinde 3 ayrı başlıkla lanse edilmesi biraz kafa karıştırıyor. Nihayetinde hangi ismin kullanılacağı vizyon tarihine doğru kesinleşecektir. Filmi izledikten sonra yorum yazmak daha doğru olacaktır. Filmde yer alacağını sanmadığım için, Naim Süleymanoğlu'yla ilgili başta ben olmak üzere çok az kişinin bildiği bir anımı anlatayım. Antalya'da bir televizyonda çalıştığım yıllarda Naim Süleymanoğlu'nun geldiği haberini aldık. Hemen kamerayı mikrofonu kapıp Yat Limanı'na gittik. Naim bir kaç arkadaşıyla mekanda oturuyordu. Çekim yapmamızı istemediği için sohbet ettik. Bana, ''Antalya'nın gece mekanlarını ve nereleri gezebileceğini'' sordu. Ben de ''Kemer'e gidebilirsin. Orada kameralar da olmaz rahat edersin'' dedim. Bir kaç mekan sahibini de aradım ve Naim'le ilgilenin dedim. Sonra oradan ayrıldık ve televizyona geri döndük. O dönemler bizim kanalda program yapan Tolga Han'ın Dans Grubu'nda yer alan Cüce Mevlüt (kendisi böyle hitap ediyor) dostumla karşılaştım. ''Akşam napıyorsunuz'' diye sohbet ettik. ''Kemer'e gideceğiz. Sen de gel'' dedi. Ben de, ''Naim'i de Kemer'de mekana gönderdim. Ben çıkmayacağım siz de oraya gidin'' dedim. Keşke demeseydim. Mekana gitmişler. Cüce Mevlüt ve Naim Süleymanoğlu kız meselesi yüzünden yumruklaşacak kadar büyük bir kavga etmişler. Naim'in ağız burun kanlar içinde kalmış. En çok şaşırdığım ise Cüce Mevlüt'ün Naim'in bacakları kadar boyunun olmasıydı. O boyla Naim'in yüzüne nasıl yumruk attığını aklım almıyordu. Mevlüt televizyon binasına geldiğinde sordum. ''Abi naptın yaa. Nasıl yumruk attığını anlamadım'' dedim. Meğer mekanın önündeki araçların üstüne tırmanıp oradan üstüne atlamış. Trajikomik bir durum. Kavganın görüntüleri de sonradan elime ulaşmıştı ama kullanmadım hep sır olarak sakladım. Naim filminden bahsetmişken bu anımı da anlatayım istedim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ